BBC-interesse for dansk undervisning i genoplivning

En af verdens mest kendte tv-stationer, BBC, har besøgt Danmark for at optage en udsendelse om, hvordan vi i Danmark arbejder med undervisning i genoplivning – ikke mindst i forhold til skolebørn. BBC har særligt haft fokus på erfaringerne med at gøre undervisning i genoplivning obligatorisk i folkeskolen.

Dansk Råd for Genoplivning – som BBC har kontaktet – fortæller, at tv-stationen har interviewet Freddy Lippert, som er medlem bestyrelsen for Dansk Råd for Genoplivning, kontaktperson for Det Europæiske Råd for Genoplivning (ERC) og direktør for Akutberedskabet i Region Hovedstaden. Kameraholdet har også mødt Rasmus, der har genoplivet sin mor.

Derefter besøgte BBC en dansk folkeskole, hvor de blev introduceret til TrygFondens skoleindsats, som består af klassesæt med Mini Anne til træning af eleverne i HLR, undervisningsfilm, undervisningshåndbog og dilemmaspil. BBC har endvidere filmet eleverne i en 6. klasse, mens de blev undervist i TrygFondens Lommefilm-projekt ”Du kan redde liv”.

Interessen fra BBC skal også ses i lyset af, at intet andet land har formået at tredoble overlevelsen efter hjertestop på så kort tid som Danmark. Dette skyldes ikke mindst de mange danskerne der træder til med genoplivning, når de bliver vidne til hjertestop.

Annonce