Sydvestjysk Brandvæsen har oprustet klimaberedskabet med nyt materiel


Sydvestjysk Brandvæsen har den seneste tid oprustet klimaberedskabet, og i sidste måned blev flere forskellige former for nyt materiel sat i drift. Brandvæsenet har således indsat et nyt multikøretøj, der skal bemandes af det frivillige beredskab i Esbjerg, og en klimatrailer med blandt andet pumper, så den samlede pumpekapacitet på stationen i Esbjerg nu er på 26.000 l./min.

Multikøretøjet er en Mercedes-Benz Sprinter kassevogn med lift og stor kasse. Køretøjet er udrykningsmonteret og har fået vognnummer R4. Det bemandes af Sydvestjysk Brandvæsens frivillige beredskab i Esbjerg.

Køretøjets faste oppakning omfatter kædesavspakninger, beskyttelsesudstyr, mindre generator, lysudstyr og lysgiraf til oplysning af arbejdsområde, arbejdsbord, diverse koblinger samt værktøj. R4 kan desuden oppakkes med to bure og fire tilhørende 12 Kw generatorer. Burene er identiske og indeholder tre Atlas B-dykpumper og to Atlas C-pumper. Hvert pumpebur kan med to generatorer flytte 2.200 l./min.

Klimatraileren er en dobbelt-boogietrailer af mærket Azure med vognnummer E3. Den er fast monteret med en 65 Kw dieselgenerator, som kan trække de to faste Atlas A-dykpumper, der hver leverer 2.600 l./min.

I alt kan Sydvestjysk Brandvæsens afdeling i Esbjerg nu flytte 26.000 l. vand i minuttet.

Annonce

Hexagon Safety & Infrastructure