Brandvæsen

Beredskab meldes til politiet efter alvorlig arbejdsulykke

Arbejdstilsynet har besluttet at politianmelde Beredskabscenter Aalborg for overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen. Det sker efter en alvorlig arbejdsulykke i maj, hvor en medarbejder fra beredskabscenteret blev hårdt kvæstet og fik hjertestop. Hos beredskabscenteret betegner man hændelsen som sort uheld – og mener ikke, at man kunne have gjort noget anderledes.

Indland

To unge helte modtog beredskabsprisen

Den Danske Redningsberedskabspris blev fredag uddelt ved et arrangement i Holmens Kirke. Samtidig blev den årlige mindehøjtidelighed for omkomne brand- og redningsfolk afholdt. I år var der to nominerede til beredskabsprisen, nemlig Hoptrup Frivillige Brandværn og beredskabsassistenterne Sonny Nautrup Nielsen og Jens Christian Østerby Jensen fra Beredskabscenter Aalborg. Og det blev de to beredskabsassistenter, som fik overrakt prisen af forsvarsminister Nick Hækkerup.

Indland

To nominerede til beredskabsprisen

På næste fredag uddeler forsvarsminister Nick Hækkerup Den Danske Redningsberedskabspris ved et arrangement i Holmens Kirke, hvor der også afholdes en mindehøjtidelighed for omkomne brand- og redningsfolk. I år er der to nominerede til prisen på 50.000 kr.: Hoptrup Frivillige Brandværn er nomineret for indsatsen under en brand på Hoptrup Efterskole, mens to brandfolk fra Beredskabscenter Aalborg er nominerede for deres indsats, efter at en bil var kørt i havnebassinet.

Brandvæsen

Uenighed om betaling for redningsaktioner

Den seneste tid har Beredskabscenter Aalborg haft adskillige udrykninger til Limfjorden, efter at unge mennesker har afsluttet en bytur med at forsøge at svømme mellem Aalborg og Nørresundby. De unge bringer både sig selv i fare og belaster beredskabet, og beredskabscenteret mener, at svømmeturene kun kan stoppes, hvis de forgæves redningsindsatser udløser regninger. Det får opbakning fra Venstre, mens Socialdemokraterne er imod.

Indland

Beredskab protesterer mod kommunes flytteplaner

Planer om at flytte ansvaret for Beredskabscenter Aalborg fra borgmesterens forvaltning til kommunens forvaltning for forsyningsvirksomheder møder hård kritik fra såvel beredskabschefen som de øvrige medarbejdere ved beredskabscenteret. Beredskabschefen mener ikke, at der er fagligt belæg for strukturændringen, og samtidig kritiseres politikerne for ikke at have inddraget beredskabscenteret i arbejdet med den nye struktur.

Indland

Kunne beredskabet have klaret en alvorlig broulykke?

For en uge siden blev jernbanebroen over Limfjorden påsejlet af et finsk fragtskib. Ved påsejlingen blev broklappen forrykket med omkring en meter, og dermed blev skinnerne også kraftigt beskadigede. Få minutter forinden havde et lyntog passeret broen, men ville beredskabet have kunnet håndtere det værst tænkelige scenarie, hvor et tog efter en afsporing var væltet i vandet? Se beredskabschefens vurdering.

Indland

Beredskabscenter Aalborg fyrer seks medarbejdere

Beredskabscenter Aalborg er gået ind i 2012 med røde tal på bundlinjen, og samtidig er der udsigt til et frafald af serviceopgaver og til at flere opgaver skal i udbud. Konsekvensen er, at beredskabscenteret må nedlægge omkring 10 fuldtidsstillinger. I denne måned har seks medarbejdere fået besked om, at de vil blive afskediget, mens de øvrige nedskæringer klares ved naturlig afgang. Desuden nedlægges tre stillinger som deltidsbrandfolk på brandstationen i Nibe.