Brandvæsen

Lang vej igen for borgerforslag om kræftscreening for brandfolk

Efter stor interesse i de første uger er indsamlingen af nye underskrifter næsten gået i stå. Det handler om borgerforslaget om, at brandfolk skal kunne blive screenet for kræft hvert halve år, og at brandfolk skal kunne få erstatning for erhvervsbetinget cancer. Der er indsamlet omkring 6.300 underskrifter, men kravet er 50.000 underskrifter, hvis forslaget skal tages op i Folketinget.

Brandvæsen

Borgerforslag om brandfolk har passeret 3.500 underskrifter

På kun en uge har 3.500 danskere skrevet under på et borgerforslag om, at brandfolk skal kunne blive screenet for kræft hvert halve år, samt at brandfolk skal kunne få erstatning for erhvervsbetinget kræft. Christina Veje Damgaard, der står bag forslaget, er da også optimistisk i forhold til, at forslaget vil nå de krævede 50.000 underskrifter, selv om der er lang vej igen.

Brandvæsen

Fagforening: Alle sager om kræft hos brandfolk skal genoptages

Ny forskning har vist, at der nu er tilstrækkelig evidens for, at i hvert fald to kræftformer kan være udløst af arbejdet som brandmand. Samtidig viser forskningen, at der er yderligere fem kræftformer, hvor der er evidens – om end begrænset – for en sammenhæng mellem kræft og jobbet som brandmand. Fagforeningen FOA vil på baggrund af forskningen insistere på, at gamle sager om kræft blandt brandfolk genoptages til fornyet vurdering.

Brandvæsen

Danske forskere: Brandfolk kan have en let øget risiko for visse kræftformer

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har kendskab til en række undersøgelser, der konkluderer, at brandfolk kan have en let øget risiko for visse kræftformer på baggrund af deres arbejde. Det oplyser forskningscenteret, efter at der er rejst spørgsmål om, hvorvidt der er evidens for, at brandfolk har øget risiko for visse kræftformer på baggrund af deres arbejde.

Brandvæsen

Ny trailer giver brandfolk mulighed for at vaske skadelig sod af huden

Nordvestjyllands Brandvæsen har opbygget en ny badtrailer, som gør det muligt for brandfolkene at få vasket sod af huden og skifte til rent tøj allerede på brandstedet. Brandfolkene har hele tiden haft mulighed komme i bad på brandstationerne, men for yderligere at sikre de lokale brandfolks sundhed og arbejdsvilkår, vil traileren rykke ud til brandstederne fra efteråret.

Brandvæsen

Arbejdstilsynet vil sende brandfolk i bad…

En ny kampagne fra Arbejdstilsynet vil have brandfolk hurtigere ind under bruseren. En undersøgelse af røgdykkere viser nemlig, at brandfolk har en øget mængde tjærestoffer på huden og i urinen efter brandslukning. Det kan være farligt, fordi tjærestofferne kan kobles til DNA-skader i blodcellerne.