Indland

Ny tjekliste for brandfolks vedligeholdelsesuddannelse

Landets kommuner og brandvæsener har modtaget en ny tjekliste for, hvordan de kan gennemføre god vedligeholdelsesuddannelse for de kommunale brandfolk. Afsenderen er Beredskabsstyrelsens Center for Uddannelse, der har taget udgangspunkt i en undersøgelse af kommunernes praksis for at planlægge, gennemføre og dokumentere den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse.

Indland

Beredskab Fyn fraråder oprettelse af ny brandskole

Ærø Kommune bør opgive planerne om at etablere en brandskole i Marstal. Det mener Beredskab Fyn, som er blevet bedt om at vurdere, om en brandskole i tilknytning til Marstal Navigationsskole vil være en god ide. Ifølge Beredskab Fyn vil brandskolen blive meget dyr, men beredskabet – der selv driver en brandskole – beskyldes for at pleje egne interesser.

Indland

Fem ambulancefolk fik anerkendt udenlandske uddannelser

Sidste år fik i alt fem ambulancefolk med en udenlandsk uddannelse anerkendt deres uddannelse efter de danske regler. Det er tre flere end året får. Også en enkelt brandmand fik i 2012 anerkendt en udenlandsk brandmandsuddannelse af Beredskabsstyrelsen, mens Energistyrelsen anerkendte en udenlandsk uddannelse som brandmand på offshoreanlæg.