Brandmandsforening forærer hjertestarter til vandrerhjem

artikel---104-00

En af Ribe Brandmandsforenings aktiviteter er velgørende arbejde, og som led heri har foreningen netop foræret en hjertestarter til det lokale vandrerhjem. Den nye hjertestarter er placeret hos Danhostel i Ribe, og Ribe Fritidscenter, der ejer bygningerne, har bekostet skabet til starteren. Ved at placere hjertestarteren uden på bygningen, kan ekstra mange mennesker få gavn af den.

Tiltalt for manglende førstehjælp

politi--logo-740-01

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod to personer, efter at de undlod at yde førstehjælp. Der er tale om en sygeplejerske og en social- og sundhedsassistent, som tiltales for grov skødesløshed, efter at de undlod at yde førstehjælp til en borger, som de fandt liggende livløs med ansigtet nedad i en havedam.

Spillere trådte til da fodbolddommer faldt livløs om

Arkivfoto: Lasse Christiansen

To spillere trådte til med livreddende førstehjælp, da en fodbolddommer i forrige uge faldt livløs om med en blodprop i hjertet under en Serie 4-kamp. Den 61-årige dommer, som faldt livløs om på en vestjysk fodboldbane, måtte med lægehelikopter til Skejby Sygehus, men førstehjælp fra spillerne – hvor den ene til dagligt er brandmand – reddede tilsyneladende dommerens liv.

Fond giver 500.000 kr. til førstehjælpskurser

Opgaver - Førstehjælp 740-02

Dansk Vandrelaug har modtaget 500.000 kr. af TrygFonden, så nu kan alle organisationens turledere komme på førstehjælpskursus. Det giver øget tryghed til de mange tusinde danskere, som holder sig godt gående – også hvis uheldet er ude. Dansk Vandrelaug har mere end 500 turledere, som hvert år gennemfører mere end 2.000 vandreture over det ganske land.

Mobilfilm skal lære børn at redde liv

materiel--telefon-740-01

Flere end 1.250 elever i 6. til 10. klasser over hele landet skal lære at tage ansvar, når det virkelig gælder. En lommefilmkampagne skal nemlig via mobilen bringe budskabet om at redde liv ind hos de unge. Det er TrygFonden, som inviterer skoleklasser i hele Danmark til at lære meget mere om livreddende førstehjælp – på den mobile måde.

Politiet: Telefonisk vejledning om hjertemassage reddede 69-årigs liv

skilte--alarm112-740-02

”En solstrålehistorie på en råkold dag”. Sådan betegner Midt- og Vestsjællands Politi en episode i formiddags, hvor telefonisk vejledning i hjertemassage reddede en 69-årig mands liv. Mandens jævnaldrende kone ringede kl. 10.09 til alarmcentralen og fortalte, at hendes mand kort forinden var faldet ned fra en stige ved parrets hjem i Ringsted og nu lå livløs på jorden.