Navne

Fortjensttegn til Beredskabsforbundets landschef

Ved et møde mellem Beredskabsforbundet og Hjemmeværnet fik Beredskabsforbundets landschef, Per Junker Thiesgaard, forleden overrakt Hjemmeværnets fortjensttegn. Tegnet gives til personer, som har ydet en særlig indsats for det frivillige hjemmeværnsarbejde – og der var ved overrækkelsen rosende ord om samarbejdet mellem de to organisationer.

Indland

Minister roser beredskabets stormindsats

Det samlede beredskab har haft nogle travle dage i forbindelse med stormen Bodil og de efterfølgende oversvømmelser. Beredskabsstyrelsens centre har haft over tre gange så mange indsatser som under stormen i oktober, og forsvarsminister Nicolai Wammen (S) roser indsatsen fra det statslige beredskab og Hjemmeværnet.

Navne

Beredskabsforbundets præsident skifter til Hjemmeværnet

Beredskabsforbundets præsident siden 2006, den 59-årige Bjarne Laustsen, bliver fra 1. november 2013 ny kommitteret for Hjemmeværnet. Det medfører, at han næste år stopper i Beredskabsforbundet. Gennem sit politiske virke har Bjarne Laustsen opbygget et indgående kendskab til Forsvaret samt Hjemmeværnet, og han vil derfor ifølge forsvarsministeren blive et godt bindeled mellem Hjemmeværnet, det politiske niveau samt befolkningen.

Indland

Forsvarets sneberedskab er klar til at hjælpe ambulancerne

Pansrede mandskabsvogne, lastbiler og hjemmeværnsfolk har siden mandag eftermiddag været parate til at hjælpe den civile ambulancetjeneste under snestormen. Alene på Sjælland og Lolland-Falster er 12 pansrede mandskabsvogne (PMV’er) og 12 lastbiler kørt i beredskab. De bemandes af i alt 50 hjemmeværnsfolk, mens andre godt 100 hjemmeværnsfolk fra Totalforsvarsregion Sjælland står klar til at afløse deres kollegaer.