Ny tankvogn til Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk Brandvæsen

materielnyt---075-00

Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk Brandvæsen har sat en ny vandtankvogn i drift. Det nye køretøj, V1, er opbygget på et Scania P 320 chassis og rummer 8.000 liter vand, vandkanon, trafiktavle og en højtryksslange. Vandtankvognen er opbygget i tæt samarbejde mellem kommunerne og brandmandskabet, og med indsættelsen er udskiftning af hele vognparken på brandstationen i Taastrup afsluttet.

Brandfolk i gult

artikel---061-00

Brandfolkene ved Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk Brandvæsen har fået nye branddragter med en karakteristisk gul farve. Fremover vil mandskabet på brandstationen i Taastrup således anvende branddragter, der på ryggen er markeret med brandvæsenets logo eller – for holdledernes vedkommende – med funktionen. Der er tale om en ny model fra Viking, EN 471 – klasse 2.

Falck får brandslukningskontrakt til 85 mio. kr.

Falck

Falck skal fortsat stå for brandslukningen i Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner. De tre kommuner har indgået en ny brandslukningskontrakt med Falck, som i de næste syv år skal varetage brandslukningen fra Falck-stationen i Tåstrup. Kontrakten har en samlet værdi af 85 mio. kr.

Endnu en ny autosprøjte til Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk Brandvæsen

materielnyt---037-00

Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk Brandvæsen sætter nu en ny autosprøjte i drift til brug for brandvæsenets 2. udrykning. Som M1, der blev taget i brug i maj, er den nye M2 opbygget på et Scania P280 4×2 chassis med 4.300 mm. akselafstand og original Scania Crewcab mandskabskabine. Det forreste materielrum i højre side er en selvstændig enhed, der lodret kan sænkes til jorden via et hydraulisk system. Dette hæve-sænkesystem er en ergonomisk nytænkning, som skal lette brandfolkenes arbejde ved brug af frigørelsesværktøjet.

Ny autosprøjte til Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk Brandvæsen

materielnyt---030-00

Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk Brandvæsen tager mandag en ny autosprøjte i brug. Autosprøjten er opbygget på et Scania P280 4×2 chassis med 4.300 mm. akselafstand og original Scania Crewcab mandskabskabine. En helt særlig funktion er, at det forreste materielrum i højre side er en selvstændig enhed, der lodret kan sænkes til jorden via et hydraulisk system. Dette hæve-sænkesystem er en ergonomisk nytænkning, som skal lette brandfolkenes arbejde ved brug af frigørelsesværktøjet.

Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk Brandvæsen har fået ny drejestige

Materielnyt - 017-00

Den 1. april 2012 forventer Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk Brandvæsen at kunne sætte en ny drejestige i drift. Det nye køretøj, S 1, er opbygget på et Scania P 280 chassis, og stigen er en Magirus M32 L-AS, som er Danmarks første 4-delte 30 m. stige med vippearm. Stigen er monteret med en 300 kg. kurv med luftbank, kamera, vandkanon, bårebeslag og brøndredningsfunktion.