Præhospital

Nu kan redningshelikoptere koordinere landinger på Rigshospitalet

Hvert minut tæller, når alvorligt tilskadekomne mennesker transporteres på tværs af Danmark for at lande på Rigshospitalets helikopterlandingsplads, også kaldet Helipad. Som noget nyt kan beredskabernes helikopterpiloter koordinere deres indflyvning og afsætning af patienter via radionettet SINE, og det sikrer hurtigere hjælp til de hårdt sårede patienter – især ved større ulykker, hvor flere patienter skal flyves til Rigshospitalet på samme tid.

Præhospital

Snarrådig datter reddede sin familie

En EH-101 redningshelikopter og patruljefartøjet Diana var tidligere på ugen med til at afværge en tysk familietragedie ved øen Musholm i Storebælt. Det var familiens 13-årige datter, der slog alarm, mens hendes far, mor, lillesøster og lillebror alle drev længere og længere væk fra sejlbåden.

Præhospital

Redningshelikopterne har travlt om sommeren

Det danske sommervejr er noget ustabilt, og mange danskere håber på, at det varme vejr venter lige om hjørnet. Men sol og varme indbyder til aktiviteter på havet, og det giver ekstra arbejde til Forsvarets redningshelikoptere. Næsten halvdelen af de redningsoperationer, redningstjenesten i 2014 blev kaldt ud til, fandt sted i de tre sommermåneder juni, juli og august.

Politi

Forsvaret: Vores helikoptere var ikke ude af drift

Under terrorangrebene i København den 14. og 15. februar 2015 anvendte politiet akutlægehelikopteren fra Ringsted til eftersøgning af gerningsmanden. Det skete ifølge politiet, fordi Forsvaret havde oplyst, at alle Forsvarets helikoptere var ude af drift på grund af tekniske fejl. Men ifølge Forsvaret er det ikke korrekt – der var helikoptere til rådighed.

Indland

Hædres for dramatisk redningsaktion

Flyvevåbnets Eskadrille 722 er blevet tildelt en international pris for en dramatisk redningsaktion i Nordsøen i januar. Redningsaktionen fandt sted i Nordsøen under meget dårligt vejr med kraftig blæst, sne og dårlig sigtbarhed. Her evakuerede redningshelikopteren et besætningsmedlem, som var kommet til skade på et fragtskib. Se video fra indsatsen.

Præhospital

Nyt sygehus får to helikopterlandingspladser

Fra 2018 samles hele Aarhus Universitetshospital i Skejby, hvor man bygger det hidtil største danske hospital. På det nye hospital får traumecenteret en helikopterlandingsplads, men hospitalets store areal gør, at patienterne vil skulle transporteres med ambulance til de andre afdelinger. Men nu etableres der formentlig en ekstra landingsplads på hjertecenterets tag.

Præhospital

Redningshelikoptere havde travlt døgn

De tre redningshelikoptere i beredskab hos Flyvevåbnet havde fra torsdag til fredag et særligt travlt døgn. I alt blev det til 13 flyvetimer. For helikopteren i Roskilde begyndte vagten med en eftersøgning ved Farøbroerne torsdag morgen ved 05-tiden, efter at en person formentlig var sprunget i vandet fra broen.

Præhospital

Bliv set af redningshelikopteren til søs

Det gode vejr lokker lystsejlerne på havet. Men selvom vejret er godt, er det vigtigt at tage sine forholdsregler. Hvis uheldet er ude, og man får brug for at blive reddet af en redningshelikopter, så er det vigtigt, at de kan finde en. ”Det er egentligt meget simple ting, der skal til. Men mange folk gør det bare ikke alligevel”, lyder det fra Flyvertaktisk Kommando.