Eksplosiv stigning i antallet af ambulanceudrykninger

ambulancer--generelt-740-02

Antallet af akutte ambulanceudrykninger i Danmark stiger eksplosivt. Størst er væksten i Region Hovedstaden, hvor antallet af udrykninger på kun et år er steget med 19 procent, men fire af de fem regioner har oplevet en to-cifret procentvis stigning. På landsplan er der blevet 14 procent flere udrykninger, og det belaster ambulancetjenesten og sætter udrykningstiderne under pres.

Patienterne er godt tilfredse med det præhospitale beredskab i Midtjylland

ambulancer--midtjylland-740-01

99 ud af 100 patienter, der er blevet visiteret til en af Region Midtjyllands ambulancer, er enten tilfredse eller meget tilfredse med den hjælp, de har fået. Det viser en stor undersøgelse, hvor næsten 3.500 patienter og pårørende har bedømt ambulancetjenestens indsats. I forhold til et tilsvarende undersøgelse fra 2012 er andelen af meget tilfredse svarpersoner steget.

SOS taber klagesag efter ambulanceudbud

ambulancer--midtjylland-740-01

SOS-koncernen, der blandt andet ejer Dansk Autohjælp, har tabt en klagesag mod Region Midtjylland. SOS’ forsøg på at komme ind på markedet for ambulancekørslen har indtil videre været en eklatant fiasko, men i Region Midtjylland mente SOS, at årsagen til det tabte udbud var, at regionen i bogstavelig forstand havde ladet Falck snyde på vægten.

Lægelig chef bliver præhospital professor

logoer--star-of-life-740-01

Den lægelige chef for Region Midtjyllands Præhospital, Erika Christensen, forlader Præhospitalet til fordel for et professorat i præhospital og akut medicin ved Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital. Erika Christensen har i mere end 20 år arbejdet med kvaliteten af sundhedsvæsenets tilbud til de mest syge, akutte patienter.

Nu skal der være flere patienter i bårerummet

ambulancer--behandling-740-04

Fra december skal patienter, der transporteres på båre i Region Midtjylland, ikke længere regne med, at de er alene i bårerummet. Fremover indrettes de 30 køretøjer, som anvendes til liggende sygetransport, nemlig således, at der udover båren også er plads til en kørestol og to siddende patienter. Samtidig må patienterne acceptere en omvej på op til 60 minutter.

Jurist: Region må ikke tilbageholde oplysninger om responstid

ambulancer--responce-740-03

Gik der virkelig 40 minutter, inden en ambulance var fremme hos en kvinde, der var fundet forslået og uklar i Stensballe? Det kommer måske aldrig frem, for ifølge Region Midtjylland vil det være i strid med lovgivningen, hvis regionen oplyser responstiden. En pressejurist afviser dog, at regionens tavshedspligt omfatter oplysninger om ambulancetjenestens effektivitet.

Penge fra endnu en fond sikrer ekstra landingsplads til akutlægehelikoptere

Arkivfoto: Region Midtjylland

A.P. Møller Fonden giver 10 mio. kr. til en helikopterlandingsplads på taget af hjerteafdelingerne på Aarhus Universitetshospital. I alt koster helikopterlandingspladsen 25,5 mio. kr., men tidligere har TrygFonden givet tilsagn om at støtte projektet med 10 mio. kr., og Region Midtjylland har afsat de sidste 5,5 mio. kr.