Lægelig chef bliver præhospital professor

logoer--star-of-life-740-01

Den lægelige chef for Region Midtjyllands Præhospital, Erika Christensen, forlader Præhospitalet til fordel for et professorat i præhospital og akut medicin ved Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital. Erika Christensen har i mere end 20 år arbejdet med kvaliteten af sundhedsvæsenets tilbud til de mest syge, akutte patienter.

Nu skal der være flere patienter i bårerummet

ambulancer--behandling-740-04

Fra december skal patienter, der transporteres på båre i Region Midtjylland, ikke længere regne med, at de er alene i bårerummet. Fremover indrettes de 30 køretøjer, som anvendes til liggende sygetransport, nemlig således, at der udover båren også er plads til en kørestol og to siddende patienter. Samtidig må patienterne acceptere en omvej på op til 60 minutter.

Jurist: Region må ikke tilbageholde oplysninger om responstid

ambulancer--responce-740-03

Gik der virkelig 40 minutter, inden en ambulance var fremme hos en kvinde, der var fundet forslået og uklar i Stensballe? Det kommer måske aldrig frem, for ifølge Region Midtjylland vil det være i strid med lovgivningen, hvis regionen oplyser responstiden. En pressejurist afviser dog, at regionens tavshedspligt omfatter oplysninger om ambulancetjenestens effektivitet.

Penge fra endnu en fond sikrer ekstra landingsplads til akutlægehelikoptere

Arkivfoto: Region Midtjylland

A.P. Møller Fonden giver 10 mio. kr. til en helikopterlandingsplads på taget af hjerteafdelingerne på Aarhus Universitetshospital. I alt koster helikopterlandingspladsen 25,5 mio. kr., men tidligere har TrygFonden givet tilsagn om at støtte projektet med 10 mio. kr., og Region Midtjylland har afsat de sidste 5,5 mio. kr.

Ny kontrakt: Samsø Redningskorps skal indkøbe to nye ambulancer

Stationer - Samsø 1

Efter Region Midtjyllands ambulanceudbud er det fortsat Samsø Redningskorps, som skal stå for ambulancekørslen på øen. Men beredskabet på Samsø skal som led i den nye kontrakt ændres på flere punkter. Største nyhed er, at der skal indkøbes to nye ambulancer, heraf en XL-ambulance til overvægtige patienter. Desuden skal alle ambulancer udstyres med trappetjenere. Og så skal Samsø Redningskorps fortsat kunne indsætte op til fire ambulancer på øen, hvis behovet opstår.

Stor glæde og tilfredshed hos Falck

Ambulance

Nyheden om, at Falck fortsat skal køre ambulancekørsel i langt størstedelen af Region Midtjylland, har udløst stolthed og glæde hos Falck, der også efter 1. december 2014 skal bemande ambulancerne i delområderne Randers-Djursland, Holstebro-Viborg, Herning-Silkeborg og Aarhus. Samtidig afslører Falck, at redningskorpset ikke har budt på ambulancekørslen i Horsens-området, hvor Falck således ikke gik i kamp med Responce.

Udramatisk ambulanceudbud: Ingen ændringer i Region Midtjylland

Logoer - Region Midt 2

Ambulanceudbuddet i Region Midtjylland har vist sig at være ganske udramatisk – der sker nemlig ingen ændringer. Falck, Responce og Samsø Redningskorps fortsætter i præcis samme områder, som de tre operatører har i dag. Den store taber er den nye aktør på markedet, SOS Ambulance, der bød, men ikke havde held med at erobre et eneste af delområderne i Region Midtjylland.

Falck vinder stort sygetransport-udbud i Region Midtjylland

Køretøjer - Sygetransport 3

Tre virksomheder ville gerne køre liggende sygetransport for Region Midtjylland, men Falck – som også i dag varetager opgaven – afgav de mest fordelagtig tilbud i både den vestlige og østlige del af regionen, og dermed bevarer Falck den store opgave. De nye kontrakter skal træde i kraft den 1. december 2014 – og de indebærer en væsentlig anden driftsform den nuværende kontrakt, herunder andre krav til køretøjernes indretning.