Materiel

Sydvestjysk Brandvæsen har oprustet klimaberedskabet med nyt materiel

Sydvestjysk Brandvæsen har den seneste tid oprustet klimaberedskabet, og i sidste måned blev flere forskellige former for nyt materiel sat i drift. Brandvæsenet har således indsat et nyt multikøretøj, der skal bemandes af det frivillige beredskab i Esbjerg, og en klimatrailer med blandt andet pumper, så den samlede pumpekapacitet på stationen i Esbjerg nu er på 26.000 l./min.

Indland

Røde Kors: Brandvæsen forvrider konkurrencen

I en årrække har Røde Kors stået for samarittertjenesten ved det store Vestkystløb i Esbjerg. Men i år er opgaven gået til Sydvestjysk Brandvæsen, og det får Røde Kors til at rette en hård kritik mod brandvæsenet. Røde Kors mener nemlig, at der er tale om konkurrenceforvridning, men brandvæsenet understreger, at alle omkostninger er medtaget i brandvæsenets pris.

Brandvæsen

Beredskabsstyrelsen kræver flere indsatsledere

En række af de nye beredskabsenheder forventer at hente besparelser på at reducere antallet af indsatsledervagter. Men det bliver måske ikke helt så enkelt for kommunerne, for Beredskabsstyrelsen har i en konkret sag fra Sydvestjysk Brandvæsen i praksis underkendt den indsatslederstruktur, som kommunerne ønskede. Derfor bliver der nu oprettet en ekstra indsatsledervagt.

Brandvæsen

Nyt brandvæsen vil halvere antallet af indsatsledere

Det nye Sydvestjysk Brandvæsen, der dækker kommunerne Fanø, Esbjerg og Varde, skal spare 5 mio. kr., og en del af besparelsen planlægges hentes ved at halvere antallet af indsatsledere. Fremover skal der kun være to indsatsledervagter mod i dag fem, men der bliver dog også en mulighed for at etablere indsatsledervagt på Fanø i forbindelse med f.eks. storme.

Indland

Nyt brandvæsen får ny SINE-fleetmap

Arbejdet med strukturreformen er godt i gang i beredskaberne i hele landet. Esbjerg, Varde og Fanø kommuner er gået sammen i Sydvestjysk Brandvæsen, der har været i operativ drift siden 1. januar 2015, og det nye brandvæsen har som en af de første nye beredskabsenheder lavet ny talegruppestruktur og udarbejdet ny fleetmap for beredskabets ca. 400 SINE-radioer.

Indland

Borgmestre: Positiv proces med at samle tre beredskaber

Den 1. januar 2015 samlede beredskaberne i Esbjerg, Varde og Fanø kommune ressourcerne og rykker nu ud under et fælles navn: Sydvestjysk Brandvæsen. Det har været en positiv proces med at samle de tre beredskaber, lyder det fra de tre borgmestre, som i sidste uge havde det første møde i den nye beredskabskommission.

Brandvæsen

Ledelse udpeget i Sydvestjysk Brandvæsen

Den første af de nye beredskabsenheder har Sydvestjysk Brandvæsen nu udpeget den øverste ledelse af beredskabet. Sydvestjysk Brandvæsen er en sammenlægning af beredskaberne i Esbjerg, Varde og Fanø kommuner, og det nye brandvæsen med et samlet budget på ca. 40 mio. kr. etableres allerede fra årsskiftet.