Sydvestjysk Brandvæsen er på vej til at blive en realitet

Blink - Generelt 03

Mens landets øvrige kommuner enten først lige er begyndt på overvejelserne om sammenlægninger eller har stoppet eksisterende planer om mindre sammenlægninger, så ser det ud til, at kommunerne Esbjerg, Varde og Fanø vælger at gå videre med planerne om at etablere det fælleskommunale Sydvestjysk Brandvæsen allerede pr. 1. januar 2015.

Esbjerg, Varde og Fanø overvejer fælles beredskab

Stationer - Esbjerg 3

Regeringens overvejelser om en ny struktur for det samlede redningsberedskab har sat gang i lokale bestræbelser på at komme en strukturreform i forkøbet. Senest er det Esbjerg, Varde og Fanø kommuner, som overvejer at etablere et fælles beredskab, ”Beredskab Vestkysten”, der skal styrke de faglige miljøer, skabe mere robusthed og give stordriftsfordele.

Ny beredskabschef i Varde Kommune

Personer - Susanne Fast 1

Når 42-årige Susanne Fast mandag den 1. juli 2013 tiltræder som ny beredskabschef i Varde Kommune, er hun sikker på, at hun ikke bliver den yngste i landet af sin slags. Forleden læste hun nemlig om en beredskabschef på blot 38 år, men det er en mand… Muligheden er der altså for, at hun er landets yngste kvinde i det job. ”I hvert fald blandt de yngste”, vurderer hun selv.

Brandslukning, vagtcentralsdrift og SINE-udstyr i udbud i Varde Kommune

Brandstationen i Varde. Arkivfoto: Finn S. Hundstrup

Varde Kommune har atter sendt det operative beredskab – herunder brandslukning, redningsarbejde og miljøindsatser – samt vagtcentralsdriften i udbud. Udbuddet er opdelt i tre delområder, hvor delområde 1 omfatter selve beredskabet, delaftale 2 omfatter varetagelse af vagtcentralsdrift, vedligehold og levering af Tetra-pagere samt servicering og vedligehold af SINE-materiel, mens delområde 3 omfatter eftersyn af brandhaner.

Nye indsatsledervogne til Hvidovre Kommune og Varde Brand & Redning

materielnyt---044-00

Hvidovre Kommune og Varde Brand & Redning har fået nye indsatsledervogne. Hvidovres nye køretøj er en Volvo XC 60 T6 aut., mens Varde Brand & Redning har valgt en Ford Kuga. De nye køretøjer er begge forsynet med et CANBUS-system, som giver mulighed for en skræddersyet opsætningen af lader, startspærre og tidsstyringen af Martin-hornet. Der er installeret wig-wag med de originale Xenon-lygter.