Indland

Dyr leasing af tankvogn giver problemer i Vordingborg

En leasingaftale fra 2005 tegner til at blive uventet dyr for Vordingborg Kommune. Aftalen omfatter leasing af en tankvogn, men det har nu vist sig, at kommunen skal betale 500.000 kr. til dækning af tankvognens restværdi – og det er der ikke afsat penge til på budgettet. I alt ender kommunen med at have betalt 700.000 kr. mere til leasingselskabet end tankvognens købesum.

Indland

Brandvæsen styrer mod stort underskud

Vordingborg Brandvæsen styrer mod et underskud på 1,1 mio. kr. i 2014, og beredskabschefen mener ikke, at det inden for det budget, som kommunalbestyrelsen har vedtaget, er muligt at drive et brandvæsen, der overholder det serviceniveau, som kommunalbestyrelsen også har vedtaget. Politikerne overvejer nu blandt andet en udlicitering.

Navne

Ny beredskabschef i Odsherred Kommune

Lasse E. Hansen er med virkning fra 1. september 2013 ansat som ny beredskabschef i Odsherred Kommune efter Jens Larsen, der går på pension efter mere end 25 år i jobbet. Lasse E. Hansen, der er 39 år, er i dag beredskabschef i Vordingborg Kommune og har tidligere være souschef ved beredskabet i Kalundborg.

Navne

Ny beredskabsinspektør hos Vordingborg Brandvæsen

Vordingborg Brandvæsens forbyggende afdeling har fået ny beredskabsinspektør. Det er den 43-årige Per Harris, som tiltrådte ved månedsskiftet. Per Harris kommer fra en stilling som redningsleder i Københavns Lufthavn Kastrup, hvor han har været ansat siden 1998. Her startede han som brandmand, men det er også blevet til en del år som bådfører i lufthavnens redningsbåd, inden han blev holderleder. De sidste tre år har han så været redningsleder.

Indland

To brandfolk kom lettere til skade da autosprøjte forulykkede på motorvej

En autosprøjte fra Vordingborg Brandvæsen var tirsdag eftermiddag involveret i et trafikuheld på Sydmotorvejen. Ingen kom alvorligt til skade ved ulykken, men to brandfolk blev efterfølgende kørt til behandling på Køge Sygehus. Ulykken skete efter at Vordingborg Brandvæsen kl. 13.03 var blevet alarmeret til et alvorligt trafikuheld på Sydmotorvejen umiddelbart syd for Farøbroen, hvor to lastbiler var kørt sammen og to personer sad fastklemt.

Navne

Ny beredskabsinspektør og daglig leder hos Vordingborg Brandvæsen

Den 51-årige Jon Hansen er med virkning fra 1. januar 2013 ansat som beredskabsinspektør og daglig operativ leder ved Vordingborg Brandvæsen. Jon Hansen har i mange år været deltidsansat holdleder ved Falck i Præstø, og han kom til Vordingborg Brandvæsen i foråret 2012, hvor han blev ansat som beredskabsmester. Siden 15. august 2012 han været konstitueret i stillingen som inspektør og daglig operativ leder – en stilling, som han altså nu bliver fastansat i.

Indland

Brandfolk til møde om natlukning af vagtcentral

Torsdag morgen mødes FOA og tillidsrepræsentanten for Vordingborg Brandvæsens fastansatte brandfolk med brandvæsenets ledelse. Her håber brandfolkene, at de bliver orienteret om køreplanen for en ændring af brandvæsenets struktur, der blandt andet vil indebære, at den nuværende døgnbemandede vagtcentral fremover kun skal være bemandet i tidsrummet kl. 7-16.

Navne

Ny beredskabschef i Vordingborg Kommune

Torsdag den 1. marts 2012 tiltræder Lasse Hansen som ny beredskabschef i Vordingborg Kommune. Den kommende beredskabschef kommer fra en stilling som beredskabsinspektør og souschef i Kalundborg Kommunes beredskab. Det er et enigt ansættelsesudvalg, som har besluttet at ansætte Lasse Hansen som ny beredskabschef.