Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

Fagforening: Vi er ægte bekymrede for det danske beredskab

stationer--brs-740-1

Med økonomiaftalen mellem regeringen og KL rammes det operative beredskab af så hårde sparekrav, at det samlede beredskab står svækket. Sådan lyder vurderingen fra Centralforeningen for Stampersonel, der understreger, at foreningens kritik af økonomiaftalen ikke er udtryk for en kamp mellem de statslige og kommunale – men udtryk for en ægte bekymring.

Akuthjælpere frygter at miste velfungerende udkaldesystem

personale--akuthjaelper-740-01

De 175 frivillige akuthjælpere på Langeland frygter, at de mister et velfungerende udkaldesystem, som de seneste år har været anvendt til mange hundrede udkald. Årsagen er, at Region Syddanmark vil indføre et fælles udkaldesystem for alle regionens akuthjælpere, men der er kun afsat 600.000 kr. til systemet – og det vil udelukke Langelands nuværende system.

Sydvestjysk Brandvæsen er på vej til at blive en realitet

Blink - Generelt 03

Mens landets øvrige kommuner enten først lige er begyndt på overvejelserne om sammenlægninger eller har stoppet eksisterende planer om mindre sammenlægninger, så ser det ud til, at kommunerne Esbjerg, Varde og Fanø vælger at gå videre med planerne om at etablere det fælleskommunale Sydvestjysk Brandvæsen allerede pr. 1. januar 2015.

Beredskabsstyrelsen vil have redegørelse for tysk assistance ved oversvømmelse

logoer--brs-740-1

Det var i strid med de gældende regler og procedurer, da Tønder Brandvæsen i sidste måned tilkaldte assistance fra Tyskland i forbindelse med en stor oversvømmelse. Det mener Beredskabsstyrelsen, som henviser til, at brandvæsenet i stedet skulle have gjort brug af styrelsens center i Haderslev. Brandvæsenet mener, at styrelsen misbruger sin tilsynsrolle.

Akutbil spares væk

Arkivfoto: Google Maps

Fra næste år er det slut med den akutbil i Skagen, som blev indsat efter en række sager, hvor der var lang ventetid på hjælp, når den lokale ambulance var optaget. Ved at nedlægge akutbilen vil Region Nordjylland spare omkring 2,3 mio. kr. om året. Til gengæld skal der investeres i flere ordninger med 112-akuthjælpere.

Lægehelikopter og udrykningslæger i farezonen

ambulancer--helikopter-740-09

Akutlægehelikopteren i Nibøl, der dækker Sønderjylland, er i fare for at blive sparet væk i 2015. I stedet vil området så skulle dækkes af den kommende lægehelikopter i Billund. Spareforslaget indgår i et større sparekatalog, som kan reducere Region Syddanmarks pressede budget med i alt 130 mio. kr. Også tre ordninger med udrykningslæger kan blive sparet væk.