Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

REKO tabte penge

logoer--reko-740-01

Det familieejede redningskorps REKO i Kolind på Djursland fik et mindre underskud i regnskabsåret 2013/2014. Årets endte således med et tab på 265.000 kr. mod et overskud på hele 2,8 mio. kr. året før. REKO, der blandt andet er station for Dansk Autohjælp, er dog stadig et solidt selskab med en egenkapital på godt 5 mio. kr.

Vejle har ikke længere en udrykningslæge

Ambulancer - Akutlæge 740-02

Selv om Vejle er en af de største byer i Region Syddanmark, så er der ikke længere nogen præhospital lægedækning i byen. Hidtil har en lokal læge fungeret som udrykningslæge og haft over 500 udrykninger om året, men nu er lægen stoppet, og dermed må Vejle i øjeblikket dækkes af akutlægebiler fra nabobyerne.

Ny drejestige til Haderslev Brand og Redning

haderslev00

Haderslev Brand og Redning har på stationen i Haderslev indsat en ny drejestige, der er indkøbt som led i et større udbud med deltagelse af i alt fire kommuner. Drejestigen er en Metz L32A, der er opbygget på et Mercedes-Benz Econic chassis. Den erstatter en ældre Mercedes-Benz 1524, der var indkøbt af Falck, mens den nye drejestige ejes af Haderslev Kommune.

Erstatning for forsinket materiel bruges til forbedringer på brandstation

logoer--falck-740-13

Køges Kommunes brandstation i Lellinge skal have gennemført hårdt tiltrængte forbedringer af mandskabsfaciliteterne for 155.000 kr. Pengene kommer fra en erstatning, som Køge Kommune har forhandlet sig frem til med Falck, efter at leveringen af nye køretøjer og nyt materiel er blevet forsinket. Nu skal der så investeres i forbedringer af aldrende pavilloner på stationen.

Vil have Horsens med i ny beredskabsenhed

blink--generelt-740-2

Horsens og Hedensted kommuner planlægger at etablere en fælles beredskabsenhed, der i givet fald bliver en af landets mindste. Med udsigten til, at kommunerne på landsplan ikke kan overholde kravet om maksimalt 20 beredskabsenheder, bliver Horsens nu inviteret med i den beredskabsenhed, som Samsø, Odder, Skanderborg og Aarhus kommuner vil etablere.

Ny dykkervogn til Vejle Brandvæsen

vejle-tumb

Vejle Brandvæsen har taget en ny dykkervogn i brug. Der er tale om en Mercedes-Benz Sprinter 515 CDI AUT med en 150 hk motor. Det nye køretøj er opbygget på Vejle Brandvæsens eget værksted, hvor det bl.a. er blevet forsynet med Wheelen lysbro, Federal Signal supplerende blink i front, side og sidespejle samt arbejdslys på taget.

Falck har atter fået et ambulancefly

artikel---093-00

Gennem mange år drev Falck en flyvetjeneste med et antal ambulancefly, men i 1997 blev disse aktiviteter afviklet. Nu har Falck imidlertid igen fået et ambulancefly, denne gang dog i koncernens tyske datterselskab. Det nye Cessna 550 Citation Bravo ambulancefly har base på Hamburger Flughafen og skal udføre ambulanceflyvninger i hele verden.