Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

Odenses beredskabschef bliver chef for fynsk beredskab

personer--mogens-bjerregaard-740-01

Mogens Bjerregaard tiltræder den 1. april 2015 som chef for det fælles fynske beredskab. Et enigt ansættelsesudvalg har peget på 51-årige Bjerregaard, der kommer fra en stilling som beredskabschef i Odense Kommune. Mogens Bjerregaard skal lede fusionen af ni fynske beredskaber, så Fyn har et fuldt etableret og selvstændigt beredskab den 1. januar 2016.

Fond giver 500.000 kr. til førstehjælpskurser

Opgaver - Førstehjælp 740-02

Dansk Vandrelaug har modtaget 500.000 kr. af TrygFonden, så nu kan alle organisationens turledere komme på førstehjælpskursus. Det giver øget tryghed til de mange tusinde danskere, som holder sig godt gående – også hvis uheldet er ude. Dansk Vandrelaug har mere end 500 turledere, som hvert år gennemfører mere end 2.000 vandreture over det ganske land.

Beredskabschefer: Gode intentioner alene redder ikke liv

opgaver--brand-740-02

I 2012 blev der indgået en bred politisk aftale om beredskabet, der blandt andet inkluderede, at der skulle udarbejdes en national forebyggelsesstrategi. Den politiske aftale udløb ved årsskiftet, men der er stadig ikke kommer nogen strategi. Og det undrer Foreningen af Kommunale Beredskabschefer og SikkerhedsBranchen.

Efter forsinkelse: Region vil købe midlertidigt disponeringssystem til vagtcentral

stationer--vagtcentral-740-02

Regionernes fælles disponeringssystem, der skal styre ambulancer, akutlægebiler og akutbiler fra AMK-vagtcentralerne, er kraftigt forsinket. Nu er driftssikkerheden så alvorligt truet, at Region Syddanmark tvinges til at investere 850.000 kr. i at købe brugsretten til et eksisterende disponeringssystem – som en midlertidig løsning.

Beredskab øvede sig i miljøbeskyttelse

artikel---098-00

Onsdag deltog Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab i en større havmiljøøvelse. I samarbejde med Søværnet og Beredskabsstyrelsen testede man evnen til at arbejde sammen og effektivt at løse en miljøopgave på vandet. Scenariet var, at en udenlandsk coaster var gået læk ud for havnen i Frederiksværk og havde efterladt et spor af olie.

Holstebros første brandkadetter er startet

personale--brandkadetter-740-02

Holstebro har fået sine første brandkadetter, som gennem beredskabsøvelser og jobtræning skal lære at håndtere kriser. Samtidig får de flere personlige færdigheder, større samfundsansvar og hjælp til at finde et fritidsjob. Efter forberedelserne med hvervning på skoler, indkøb af materiel og planlægning er 12 unge brandkadetter i alderen 14-15 år startet på uddannelsen.

Manglende vand til brandslukning kan give kæmperegning i København

Arkivfoto: Københavns Brandvæsen

En kommende renovering af vandforsyningsnettet i København kan resultere i en ekstra millionregning til skatteborgerne. De nye vandledninger får nemlig ikke tilstrækkelig kapacitet til brandslukning, og derfor skal der enten etableres ekstra ledninger til en pris på op til 100 mio. kr., eller også skal Københavns Brandvæsen investere op imod 15 mio. kr. i nyt materiel.

Reddere: Vi føler at ambulancetjenesten er i opløsning

blink--ambulance-740-06

Kritikken mod den hollandsk-ejede BIOS, der fra september overtager en stor del af ambulancekørslen i Region Syddanmark, stiger. BIOS er afhængig af at kunne overtage et stort antal reddere fra Falck, men redderne udtrykker stigende frustration over BIOS. Senest har reddere fra Odense sendt et nødråb til politikerne, hvor de skriver, at de føler, at ambulancetjenesten er i opløsning.

Nyborg har fået beredskabsdrone

materiel--drone-740-01

Beredskabet i Nyborg har takket være en donation fra Trygfonden fået en termisk drone, der på lang afstand vil kunne tage både almindelige billeder og termiske billeder, som sendes til dronepiloten på jorden. Med de termisk billede registreres varmemønstrene over et område, således at man kan afgøre, om der måtte være personer i vandet.

SOS taber klagesag efter ambulanceudbud

ambulancer--midtjylland-740-01

SOS-koncernen, der blandt andet ejer Dansk Autohjælp, har tabt en klagesag mod Region Midtjylland. SOS’ forsøg på at komme ind på markedet for ambulancekørslen har indtil videre været en eklatant fiasko, men i Region Midtjylland mente SOS, at årsagen til det tabte udbud var, at regionen i bogstavelig forstand havde ladet Falck snyde på vægten.