Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

Vestsjælland får først beredskabsdirektør i 2016

personale--indsatsleder-740-01

Det nye Vestsjællands Brandvæsen har opgivet at få ansat en beredskabsdirektør i år. I sidste måned sagde den kandidat, som et ansættelsesudvalg havde udset sig, nej tak til stillingen, og nu har beredskabets politiske styregruppe besluttet, at stillingen først genopslås efter årsskiftet. Planen er så, at den nye direktør kan tiltræde pr. 1. april 2016.

BIOS har indgået lejeaftaler om yderligere syv stationer

BIOS-stationen i Esbjerg. Arkivfoto: BIOS

BIOS er så småt ved at have stationsstrukturen på plads, efter at der i den seneste tid er indgået aftaler om leje af yderligere syv stationer. Dermed har BIOS placeringen af 30 stationer på plads, mens der endnu mangler afklaring om de fremtidige stationsfaciliteter i seks jyske byer. I to af byerne er der endnu ikke taget stilling til, hvor stationen kan placeres.

Ny Unimog erstatter fire køretøjer i Ribe

materielnyt---101-00

En lettere brugt Mercedes-Benz Unimog U 5000 erstatter om kort tid fire køretøjer på Sydvestjysk Brandvæsens station i Ribe. Det er en autosprøjte, en tankvogn, en miljøvogn og en eksisterende Unimog, der – bl.a. på grund af besparelser – udskiftes med et enkelt køretøj, der forsynes med to materielkasser, som kan udskiftes alt efter opgavetype.

Sønderjylland får fælles beredskab uden Sønderborg – men døren holdes åben

stationer--brts-740-01

De tre byråd i Tønder, Aabenraa og Haderslev har nu godkendt etableringen af et fælles beredskab, Brand & Redning Sønderjylland. De tre kommuner fortsætter efter sommerferien arbejdet med at etablere det nye selskab, der formelt bliver en realitet pr. 1. januar 2016. Døren holdes åben for Sønderborg Kommune, der har forkastet det aftalegrundlag, som de tre andre kommuner nu har vedtaget.

Østjyllands Brandvæsen henter direktør i egne rækker

personer--lars-hviid-740-01

Den nuværende beredskabschef i Aarhus, Lars Hviid, bliver direktør for det nye Østjyllands Brandvæsen, der består af Odder, Samsø, Aarhus og Skanderborg kommuner med i alt 400.000 indbyggere. Den 58-årige Lars Hviid har siden 2010 været beredskabschef i Aarhus, og han blev af et enigt ansættelsesudvalg valgt blandt 21 ansøgere.

Spillere trådte til da fodbolddommer faldt livløs om

Arkivfoto: Lasse Christiansen

To spillere trådte til med livreddende førstehjælp, da en fodbolddommer i forrige uge faldt livløs om med en blodprop i hjertet under en Serie 4-kamp. Den 61-årige dommer, som faldt livløs om på en vestjysk fodboldbane, måtte med lægehelikopter til Skejby Sygehus, men førstehjælp fra spillerne – hvor den ene til dagligt er brandmand – reddede tilsyneladende dommerens liv.

Københavns Kommune skal dække eventuelt underskud på ambulancekørsel

Arkivfoto: Københavns Brandvæsen

Når Hovedstadens Beredskab bliver en realitet den 1. januar 2016, overgår også Københavns Brandvæsens ambulancekørsel til det nye beredskab. Men netop ambulancekørslen har haft de andre deltagerkommuners særlige opmærksomhed, og det ligger nu fast, at Københavns Kommune skal dække et eventuelt underskud på ambulancekørslen.

Falck skal drive fem lægehuse i Nordjylland

logoer--falck-740-14

I de næste minimum fire år skal Falck stå for driften af lægehusene i Hurup, Frøstrup, Brovst, Dronninglund og Frederikshavn, mens konkurrenten Nordic Medicare skal drive lægehuset i Thisted. Det er resultatet af et udbud i Region Nordjylland, der er ramt af akut mangel på praktiserede læger. Med udbuddet bliver 25.000 borgere sikret lægedækning.