Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

Falck-chef bliver beredskabschef i Midt- og Vestjylland

Arkivfoto: Brandstationen i Ringkøbing (Google Maps)

Det nye Brand & Redning MidtVest har fundet sin beredskabschef. Valget er faldet på den 39-årige Kim Wemmelund fra Hinnerup, som kommer fra en stilling som stationsleder for Falcks ambulancestationer i Vejle, Fredericia, Give, Billund og Grindsted. Han kommer til at stå i spidsen for et beredskab med 15 brandstationer.

Ny helikopterlandingsplads i Slagelse

artikel---102-00

På Slagelse Sygehus er en ny helikopterlandingsplads netop taget i brug. Landingspladsen skal anvendes af akutlægehelikopteren, som forventes at lande ved sygehuset cirka en gang om ugen. Landingspladsen gør transporten mere skånsom og forkorter også transporttiden med op til 10 minutter, fordi landingspladsen ligger lige ved siden af akutafdelingen.

Region: BIOS bliver klar

Arkivfoto: BIOS

Region Syddanmark går nu et skridt videre i opbakningen til BIOS, som efter planen skal overtage ambulancekørslen i størstedelen af regionen fra 1. september 2015. Formanden for det præhospitale udvalg i regionen slår således fast, at BIOS bliver klar. Formanden vurderer, at alle de forskellige udeståender vil komme på plads inden Falck-kontrakten udløber.

Stjal autosprøjte og kørte galt

IMG_0081_1

Falck i Stenløse har i dag fået stjålet en autosprøjte, og tyvene er efterfølgende kørt galt på Frederikssundsvej i Ølstykke. Ifølge de foreløbige oplysninger har den stjålne autosprøjte påkørt en personbil, der fik store skader, og en lysmast, og flere personer er kommet til skade – men angiveligt kun med lettere kvæstelser.

Forsvaret: Vores helikoptere var ikke ude af drift

Materiel - EH101 Merlin 740 01

Under terrorangrebene i København den 14. og 15. februar 2015 anvendte politiet akutlægehelikopteren fra Ringsted til eftersøgning af gerningsmanden. Det skete ifølge politiet, fordi Forsvaret havde oplyst, at alle Forsvarets helikoptere var ude af drift på grund af tekniske fejl. Men ifølge Forsvaret er det ikke korrekt – der var helikoptere til rådighed.

De intelligente ambulancer kører snart i hele Danmark

Arkivfoto: Emil Stahl Pedersen

Fra september 2015 vil alle danske ambulancer automatisk sende patientdata som blodtryk, temperatur og iltmætning direkte til landets akutmodtagelser. Det sker ved indførelsen af Præhospital Patient Journal (PPJ), der allerede er i gang i regionerne. PPJ giver læger og sygeplejersker mulighed for at starte den rette behandling, så snart ambulancen ruller ind.

Sundhedsministeren vil stramme reglerne for ambulancefirmaer

Foto: Ulrik Jantzen

Ambulancefirmaer, som hyres af eksempelvis private koncert- og sportsarrangører, skal leve op til samme regler som de firmaer, der indgår aftaler om ambulancekørsel med regionerne. Det mener sundhedsminister Nick Hækkerup, som nu vil stramme reglerne på området. Det skal sikre, at tilskadekomne er i trygge hænder, når de transporteres til sygehusene.

Travbane opsiger aftale med ambulancefirma

Blink - Ambulance 01

Det private ambulancefirma Ignis Et Aqua skal ikke længere levere førstehjælpsberedskab til Charlottenlund Travbane. Efter massiv kritik af firmaet har Charlottenlund Travbane valgt at opsige aftalen med Ignis Et Aqua med omgående virkning. Det sker blandt andet efter dialog med Sundhedsstyrelsen.

Beredskab Øst hjemtager en del af det operative beredskab

Arkivfoto: Gentofte brandstation. Foto: Google Maps

I dag varetager Falck brandslukningen i Ballerup, Herlev, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Gentofte kommuner, men når kommunerne går sammen i det nye Beredskab Øst, så bliver holdlederfunktionen hjemtaget. Samtidig er det slut med at udbyde det operative beredskab i en samlet pakke – nu skal bemanding, drift af materiel samt brandfolkenes udstyr udbydes separat.