Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

Endnu er ingen tyske ambulancereddere blevet godkendt af styrelse

logoer--bios-740-03

BIOS vil kompensere for manglen på ambulancereddere i Region Syddanmark ved at ansætte tyske reddere. Det er Sundhedsstyrelsen, som med inddragelse af University College Nordjylland skal vurdere, om de tyske redderes uddannelser kan anvendes i Danmark, men her en måned før driftsstart har ingen tyske ambulancereddere endnu fået godkendt deres uddannelse.

Akutlægehelikopterne har fået væsentligt mere at lave

Arkivfoto: Lasse Christiansen

En opgørelse over flyvningerne i 1. og 2. kvartal i 2015 viser, at de tre akutlægehelikoptere på landsplan har fløjet 66 pct. flere missioner. Flyvningerne er blevet flere i takt med at forår og sommer indfandt sig. Akutlægehelikopternes baserne ligger i Billund, Ringsted og Skive. Og alle tre steder er der blevet væsentligt mere at lave for akutlægehelikopterne.

Ærø mister ekstra ambulanceberedskab når BIOS tager over

Arkivfoto: BIOS

Når BIOS den 1. september 2015 overtager ambulancekørslen i størstedelen af Region Syddanmark, så bliver ambulanceberedskabet på Ærø reelt halveret. Hidtil har ambulancekørslen på Ærø været varetaget af Ærø Redningskorps som underleverandør til Falck, og redningskorpsets ejer har gratis stillet en ekstra ambulance til rådighed. Men den ordning slutter nu.

Redningshelikopterne har travlt om sommeren

Materiel - EH101 Merlin 740 01

Det danske sommervejr er noget ustabilt, og mange danskere håber på, at det varme vejr venter lige om hjørnet. Men sol og varme indbyder til aktiviteter på havet, og det giver ekstra arbejde til Forsvarets redningshelikoptere. Næsten halvdelen af de redningsoperationer, redningstjenesten i 2014 blev kaldt ud til, fandt sted i de tre sommermåneder juni, juli og august.

Falck bliver hovedsponsor for stor præhospital kongres i København

lego-ambulance--740-01

Næste sommer skal Den Præhospitale Virksomhed i Region Hovedstaden være vært for EMS 2016, som er en international kongres om den præhospitale indsats. Ved kongressen samles forskere og medarbejdere inden for akutmedicinske tjenester for at diskutere status og fremtiden for den præhospitale indsats, og Falck bliver en af hovedsponsorerne for kongressen.

Brandfolk måtte redde ung mand ned fra 80 meter høj mast

blink--generelt-740-2

Natten til fredag måtte brandfolk fra Brand & Redning Herning afsted på en lidt speciel redningsaktion: En stofpåvirket 23-årig mand var kravet 80 meter op i en kommunikationsmast, og han turde ikke selv kravle ned. Derfor måtte de lokale højderedningsberedskaber alarmeres, og det lykkedes at få hjulpet den unge mand ned. Han kan nu vente en bøde og måske en regning.

Region Syddanmark: BIOS er klar med vagtplan for hele september

Arkivfoto: BIOS

BIOS har i dag overfor Region Syddanmark præsenteret en vagtplan for bemanding af samtlige beredskaber i september måned. Vagtplanen er baseret på de reddere, som BIOS i øjeblikket har underskrevet kontrakt med. I vagtplanen gøres der derudover brug af deltidsansatte timereddere samt reddernes tilkendegivelser om at ville påtage sig frivillige ekstravagter.

Fuldtidsbrandfolk skal løse alvorlige problemer med udrykningstiderne

Arkivfoto: Kim Matthäi Leland

Falck har alvorlige problemer med at overholde kravene til afgangstider i Holbæk Kommune. Alene fra januar til juni har der været 48 afvigelser, hvor brandudrykningen typisk er kommet for sent afsted. Særligt alvorligt er problemet i Tølløse, hvor en udrykning sidste år blev forsinket med 28 minutter, men efter at kommunen har truet med at opsige aftalen med Falck, bliver der nu indsat fuldtidsbrandfolk i Tølløse.

Ny udmelding fra Sundhedsstyrelsen kostede 1 mio. kr. i Nordjylland

ambulancer--nordjylland-740-01

I 2014 meldte Sundhedsstyrelsen ud, at praktiserende læger og vagtlæger ved mistanke om brystsmerter hos patienterne skal ringe 112. I Region Nordjylland førte den udmelding til næsten 500 ekstra ambulanceudrykninger, og regionen har opgjort, at de ekstra udrykninger har kostet omkring 1 mio. kr. Også mediernes fokus på listeria i rullepølse gav ekstra udrykninger.

Falck har samme problemer som BIOS – i Sverige

udland--falcksverige-740-02

Det er ikke kun BIOS, som har problemer med at skaffe nok personale til ambulancetjenesten. Og det er ikke kun BIOS, som søger at løse rekrutteringsproblemerne ved hjælp af udenlandsk arbejdskraft. I Skåne står Falck med en udfordring, der på flere områder minder om BIOS’, efter af omkring 30 erfarne medarbejdere har forladt Falck, og her dækkes hullerne i vagtplanen nu af danske medarbejdere.