Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

Ny aftale: De 12 redderelever i Region Syddanmark kan starte på uddannelsen

ambulancer--responce-740-03

Der er nu fundet en løsning for de 12 redderelever i Region Syddanmark, som har fået opsagt deres uddannelsesaftaler efter at Falck har tabt udbuddet af ambulancekørslen. Alle 12 får i første omgang elevpladser hos Responce, hvorefter de overgår til BIOS, når de nye ambulancekontrakter træder i kraft. Regionen betaler 480.000 kr. til Responce.

Mandskabsmangel fører til lukning af brandværn

Blink - Generelt 03

Efter 113 år er det frivillige brandværn i Aller ved Kolding formentlig på vej mod en lukning. Årsagen er, at det er blevet for svært at skaffe nye brandfolk, og dermed kniber det i stigende grad med at overholde brandværnets kontrakt med Kolding Kommune. I denne uge skal de 11 tilbageværende brandfolk derfor tage stilling til, om brandværnet skal nedlægge sig selv.

Lægelig chef bliver præhospital professor

logoer--star-of-life-740-01

Den lægelige chef for Region Midtjyllands Præhospital, Erika Christensen, forlader Præhospitalet til fordel for et professorat i præhospital og akut medicin ved Ålborg Universitet og Ålborg Universitetshospital. Erika Christensen har i mere end 20 år arbejdet med kvaliteten af sundhedsvæsenets tilbud til de mest syge, akutte patienter.

Norske Viking køber Camoni

logoer--viking-740-02

Det norske firma Viking gør nu et nyt forsøg på at komme ind på det danske marked for autohjælp. Det sker gennem opkøbet af den københavnske virksomhed Camoni, der skifter navn til Viking København. Opkøbet er startskuddet til opbygningen af et landsdækkende stationsnet, som skal drives af lokale franchisetagere.

Brandmand anker dom for uagtsom legemsbeskadigelse

Arkivfoto: Per Johansen

En brandmand fra Falck i Hillerød er blevet dømt for at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden samt for uagtsom legemsbeskadigelse efter et alvorlig færdselsuheld i november sidste år. Her kolliderede en autosprøjte med en personbil, hvorved et ældre ægtepar blev hårdt kvæstet og i dag stadig har mén efter ulykken. Brandmanden har anket dommen.

Brandstifter skal to år i fængsel

politi--logo-740-01

En 32-årig mand skal nu tilbringe de næste to år i fængsel for at have sat ild til en lejlighed i Rødovre, hvilket medførte brandskader for over to mio. kr. Efter branden den 30. maj 2014 måtte alle beboerne i opgangen i hast forlade deres lejligheder og flere måtte genhuses. Efterforskning førte til, at Københavns Vestegns Politi i starten af juli anholdte den 32-årige mand.

Lejre vil satse på det vestsjællandske beredskab

blink--generelt-740-04

Som en af de eneste kommuner i Region Sjælland har der været usikkerhed om, hvilket af de nye beredskaber, som Lejre Kommune skulle indgå i. Men nu ser det ud til at ligge fast, at Lejre vælger at indgå i de vestsjællandske kommuners fælles beredskab. Vurderingen er, at Lejre har en større lighed med kommunerne mod vest end kommunerne mod øst.

Ny Falck-station kan hurtigt flyttes

logoer--falck-740-1

I næste uge indvies en nyrenoveret Falck-station i Præstø. Men korte og usikre kontrakter på både brand- og ambulanceområdet gør, at det nok fremover bliver sjældent at se nybyggede, traditionelle Falck-stationer. I Præstø er stationen opbygget af moduler med en stålhal til køretøjerne og pavilloner til mandskabet – og dermed kan stationen flyttes på 1½ måned.

BIOS gav anbefaling til sig selv

blink--ambulance-740-05

I Region Syddanmarks ambulanceudbud skulle ambulanceoperatørerne dokumentere, at de havde erfaring fra en tilsvarende opgave. Det skulle ske ved at indsende en anbefaling fra en kunde. Hollandske BIOS’ anbefaling kom imidlertid fra selskabet AZRR, som er BIOS’ datterselskab og har samme direktør. Og det burde have diskvalificeret BIOS, mener ekspert.