Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

Beredskabschef: Vi får brug for 100 nye ambulancefolk

Arkivfoto: Københavns Brandvæsen

Københavns Brandvæsen blev den store vinder i Region Hovedstadens ambulanceudbud. Fra 2016 og seks år frem skal brandvæsenet således drive 16 ambulanceberedskaber, og det svarer til en firedobling af den nuværende ambulancetjeneste. Beredskabschef Jakob Vedsted Andersen fortæller, at Københavns Brandvæsen nu skal ansætte omkring 100 ambulancefolk.

Konservative er ude af politisk aftale om beredskabet

stationer--brs-740-1

Fredag blev der indgået en bred politisk aftale om redningsberedskabet i 2015. Aftalen indebærer, at Beredskabsstyrelsen skal på en hård slankekur, og det har fået et af de partier, der traditionelt altid i med i beredskabsaftalerne, nemlig Konservative, til at sige stop. Partiet er ikke med i den nye aftale – og vil i stedet tilføre ekstra midler til beredskabet.

Beredskabschefer skal have ny formand

Arkivfoto: Google Maps

Niels Mørup, der er beredskabschef i Nordsjællands Brandvæsen, er af personlige årsager fratrådt som formand for Foreningen af Kommunale Beredskabschefer. Foreningens næstformand, Niels Christensen, der er beredskabschef i Ikast-Brande, vil fungere som formand frem til en ekstraordinær generalforsamling den 25. februar 2015.

Region: Falcks ambulancetal er ikke korrekte

ambulancer--syddanmark-740-01

Region Syddanmark går nu i rette med Falck – og det sker i et usædvanligt direkte sprog. Ifølge regionen er det nemlig ikke korrekt, når Falck i debatten om den fremtidige ambulancekørsel påstår, at redningskorpset i dag kører med mellem 78 og 90 ambulancer. Tallet er i debatten brugt som illustration af, at beredskabet forringes, når hollandske BIOS overtager fra Falck.

En god dag for Falck

logoer--falck-740-13

Tirsdag blev en god dag for Falck, der først vandt den indledende runde i Region Sjællands ambulanceudbud og derefter vandt så mange delområder, som det var muligt at vinde i Region Hovedstadens udbud. Falck hæfter sig blandt andet ved, at redningskorpset fik topkarakter for både kvalitet, leveringssikkerhed og pris i Region Sjælland.

Falck og Københavns Brandvæsen deles om hovedstadens ambulancekørsel

Arkivfoto: WPCOM/HEB

På samme dag, hvor Roskilde Brandvæsen mistede sin eneste tilbageværende ambulancekontrakt, får Københavns Brandvæsen styrket sin ambulancetjeneste. Brandvæsenet skal sammen med Falck stå for al ambulancekørsel i Region Hovedstaden, hvor Falck får fire delområder, mens Københavns Brandvæsen får to. Regionen sparer over 400 mio. kr.

Slut med Roskilde Brandvæsen som ambulancetjeneste

Arkivfoto: Lasse Christiansen

Roskilde Brandvæsen har tabt kampen om ambulancekørslen i det gamle Roskilde Amt til Falck, og det betyder, at brandvæsenet må sige farvel til 60 ansatte. Falck skal fra 1. februar 2016 varetage ambulancekørslen, og kontrakten har en løbetid på op til otte år. I den øvrige del af Region Sjælland er udbuddet endnu ikke afgjort.

Borgmestre underskriver aftale om nyt beredskab

Arkivfoto: Google Maps

I dag mødes borgmestrene fra Samsø, Odder, Skanderborg og Aarhus kommuner for at underskrive en fælles erklæring om at danne et fælles beredskab i Østjylland. Dermed tages første spadestik til en ny og større enhed, der skal stå for at forhindre og begrænse skader på personer, ejendomme og miljøet ved ulykker og katastrofer i de fire kommuner.

Udskilningsløb blandt skadeservicefirmaer

opgaver--skadeservice-740-01

For få måneder siden gik et af landets største skadeservicefirmaer, Skadeservice Danmark, konkurs, og der er et udskilningsløb i gang blandt de øvrige skadeservicefirmaer. Selskabet SSG har store underskud og har sagt farvel til ca. 40 medarbejdere. Ingen af de større selskaber har penge til opkøb, så der forventes flere konkurser i branchen.