Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

Bilinspektør brugte blå blink til at stoppe bilist

blink--generelt-740-04

En bilinspektør, der var på vej hjem efter et færdselsuheld, benytte onsdag aften de blå blink, som hans tjenestebil er udstyret med, til at stoppe en bilist, som ifølge bilinspektøren kørte ”med hovedet under armen”. Bilisten troede, at der var tale om en betjent, og da det senere viste sig ikke at være tilfældet, gik politiet i gang med at eftersøge en falsk betjent.

Nyt valgfag i skolen: Brandmand

opgaver--brand-740-04

Som en variant af den model for ungdomsbrandkorps, der anvendes i andre dele af landet, vil Ringkøbing-Skjern Kommune efter sommerferien tilbyde en beredskabsuddannelse som valgfag for eleverne i 7.-9. klasse. Valgfaget skal blandt andet gøre det lettere at rekruttere nye brandfolk til beredskabet, og valgfaget er så populært, at ikke alle interesserede kan få faget.

Langvarig redningsindsats bar frugt

Arkivfoto: heb@Wikimedia Commons

Da et russisk skib slog alarm i Nordatlanten på grund af et sygt besætningsmedlem, blev Flyvevåbnets Lynx-helikopter på inspektionsskibet Triton sendt på vingerne. Det skulle vise sig at blive en lang mission, som endte med i alt at vare 30 timer – men patienten vil ifølge hospitalet overleve.

Autosprøjte fra Lyngby til Oksbøl

materielnyt---096-00

Sønderborg Brand & Redning har anskaffet en ny autosprøjte til Oksbøl Frivillige Brandværn. Autosprøjten er fra 1998 og har en fortid hos Lyngby-Taarbæk Brandvæsen, hvor den var i drift frem til februar 2014. Der er tale om en MAN 10.224 med Ruberg-pumpe, og efter en mindre ombygning og ændring af indretningen er den nu sat i drift i Oksbøl.

Beredskabet deltager atter i Copenhagen Pride

artikel---088-00

Sidste år deltog medarbejdere fra beredskabet under stor opmærksomhed i paraden Copenhagen Pride, der især har til formål at markere seksuelle minoriteters rettigheder. Det var en stor succes, og derfor er arrangørerne nu gået i gang med at forberede det uniformerede Danmarks deltagelse i Copenhagen Pride 2014.

Brandfolk: Vi har ikke behov for politibeskyttelse

stationer-odense-740-01

Odense Brandvæsen har det generelt godt med de unge i Vollsmose, og brandfolkene føler ikke behov for politibeskyttelse, når de rykker ud til bydelen. Sådan lyder det fra brandvæsenet efter weekendens hærværk mod en indsatsledervogn. Samtidig afviser brandvæsenet politiets teori om, at også en autosprøjte blev udsat for sabotage; den havde blot gearproblemer.