Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

Risiko for at nye ambulancekontrakter ikke kan implementeres

ambulancer--hovedstaden-740-01

Tidligere på måneden skrev Region Hovedstaden kontrakt med Falck og Københavns Brandvæsen om ambulancekørsel. Men der er risiko for, at de nye kontrakter ikke kan implementeres. Regionen har nemlig glemt at budgettere med udgifterne til at ansætte ni nye medarbejdere til at administrere kontrakterne – og politikerne er skeptiske over for en tillægsbevilling.

Brandfolk: Besparelser skal ikke findes på overenskomster og lokalaftaler

personale--brandfolk-740-07

I den kommende tid skal de nye beredskabsenheder i gang med at finde massive besparelser, for at kommunerne kan leve op til aftalen mellem KL og regeringen. Men Landsklubben for Deltidsansatte Brandfolk (LFDB) slår nu fast, at besparelserne ikke skal findes på hverken overenskomster eller lokalaftaler for brandfolkene. I stedet skal der spares på ledelsesniveauet.

Ambulance påkørt på ulykkessted

Blink - Ambulance 01

En ambulance blev natten til søndag påkørt, mens den var i arbejde på et ulykkessted ved Fårup. Ulykken skete, da en 19-årig mand forsøgte at undvige den skiltetrailer, der var opsat på ulykkesstedet. Ved den undvigemanøvre ramte han i stedet ambulancen. Der skete kun materiel skade ved ulykken.

Femern-forbindelsen sætter nye standarder for tunnelsikkerhed

artikel---095-00

I den sidste tid har der i medierne været kritik af sikkerheden i Femern-tunnelen. Men selskabet bag den kommende tunnel, Femern A/S, garanterer nu, at alle brugerne får en tryg oplevelse, når de rejser gennem verdens længste sænketunnel. Selskabet understreger, at Femern-tunnelen overholder – og i nogle tilfælde overgår – alle sikkerhedskrav fra Danmark, Tyskland og EU.

Nordsjællandske kommuner overvejer kæmpe beredskabsfusion

personale--brandfolk-740-01

Onsdag gik ni hovedstadskommuner sammen om at skabe landets største beredskab, og nu kan endnu et kæmpe-beredskab være på vej. Det er de 11 nordsjællandske kommuner, som arbejder videre med en model, hvor de seks vestlige kommuner indtræder i det nystiftede Nordsjællands Brandvæsen i stedet for at etablere deres eget beredskab.

Ni hovedstadskommuner skaber Danmarks største beredskab

Arkivfoto: Københavns Brandvæsen

Borgmestrene i Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Hvidovre, Rødovre, Tårnby, Frederiksberg og København har netop aftalt, at de vil anbefale et nyt, fælles beredskab for de ni kommuner. Beredskabet vil dække godt 900.000 borgere og dermed blive landets største. Det fælles beredskab skal være på plads 1. januar 2016, og beredskabsopgaverne vil komme i udbud.

Brandvæsen fik stjålet ambulance

Arkivfoto: Lasse Christiansen

Mandag morgen fik Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse fra Roskilde Brandvæsen om, at en af deres ambulancer var blevet stjålet fra Køge Sygehus. Der var dog ingen patient i ambulancen. Politiet kørte med flere patruljer til området for at lede efter ambulancen, hvis position politiet hele tiden kunne få oplyst på grund af GPS i køretøjet.

Frederiksberg sætter spørgsmålstegn ved Københavns ambulancepris

Arkivfoto: Københavns Brandvæsen

Ved det nylige udbud af ambulancekørslen i Region Hovedstaden gav Københavns Brandvæsen et tilbud, som lå markant under både regionens kontrolbud og de to konkurrenters tilbud. Den lave pris har fået Frederiksberg Kommune til at tage et meget usædvanligt skridt: Kommunen har spurgt, om regionen er sikker på, at Københavns Brandvæsens pris ikke var unaturligt lav.