Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

Afslutning markerer ny start for brandkadetter

artikel---106-00

Det første kuld af brandkadetter i Holstebro Kommune er færdige med deres uddannelse, og nu kan de unge fortsætte i et nyoprettet ungdomsbrandkorps. Og tilbagemeldingen fra lærerne om de syv drenge og fem piger, der nu afslutter uddannelsen som brandkadetter, går på større selvtillid, mere mod, større deltagelse i undervisningen og mere ansvar i dagligdagen.

Kommune vil have ambulancer flyttet fra Tårnby til St. Magleby

Arkivfoto: Københavns Brandvæsen

Den 1. februar 2016 træder nye ambulancekontrakter i kraft i Region Hovedstaden, og i den forbindelse overtager Københavns Brandvæsen ambulancekørslen på Amager fra Falck. Men fra årsskiftet indgår både Dragør og Københavns kommuner i det nye Hovedstadens Beredskab, og i Dragør vil man arbejde for, at det fælles beredskab placerer ambulancerne i St. Magleby i stedet for som i dag i Tårnby.

BIOS håber at nå idealbemandingen inden årsskiftet

personer--morten-hansen-740-01

Det går fremad med rekrutteringen af nye ambulancereddere, og derfor er BIOS optimistisk i forhold til at nå idealbemandingen på ca. 550 reddere inden årsskiftet. Fra næste måned vil et større hold tyske reddere kunne indgå i vagtplanen, og BIOS oplever stigende interesse fra både danske og tyske reddere, fortæller direktør Morten Hansen.

3F: Både Region Syddanmark og BIOS har optrådt egenrådigt

Logoer - Region Syddanmark 740-01

Både Region Syddanmark og BIOS har optrådt egenrådigt under sagen om det syddanske udbud af ambulancekørslen. Det mener 3F, som kritiserer Region Syddanmark for at have lavet et mangelfuldt udbud med alt for stor vægt på prisen, mens BIOS kritiseres for ikke at have inddraget 3F i drøftelser om vagtplaner. Men samtidig afviser 3F enhver sammenligning mellem BIOS og Samariten.

Brandvæsens dykkere har reddet fem fra druknedøden

Arkivfoto: Københavns Brandvæsen

Havnen, kanalerne, søerne og strandene i København giver borgerne mange muligheder for oplevelser ved vandet, men de udgør også en fare. Derfor råder Københavns Brandvæsen over et bådberedskab og redningsdykkere, der suppleres af overfladereddere på to stationer. Og i løbet af 2. kvartal i år har brandvæsenet reddet ikke mindre end fem personer fra at drukne.

Enhedslisten vil have dokumentation for ekstraudgifter ved ny Falck-aftale

logoer--falck-740-04

Ville det virkelig have kostet 90 mio. kr. ekstra om året, hvis Region Syddanmark havde valgt at fortsætte med Falck som ambulanceoperatør frem for BIOS? Det vil Enhedslisten nu have skriftligt svar på, for partiet er utilfreds med, at regionsrådsmedlemmer kun fik mundtlige oplysninger, som strider mod oplysninger fra Falck, inden de fredag traf beslutning om den fremtidige ambulancedrift.

BIOS: Det kan se sort ud for regionernes fremtidige ambulanceudbud

logoer--bios-740-03

Forløbet omkring Region Syddanmarks udbud af ambulancekørslen har vist nogle alvorlige problemer, og hvis de problemer ikke bliver løst, vil det se sort ud for regionernes muligheder for fremover at sende ambulancekørsel i udbud. Det mener BIOS, som samtidig påtager sig en del af skylden for opstartsvanskelighederne – men også placerer skyld hos regionen, 3F og Falck.

Bødestraf til brandmand efter ulykke der kostede kollega livet

Arkivfoto: Per Johansen

Sidste år omkom en brandmand ved en tragisk ulykke ved Kolind. Ulykken skete, da en tankvogn forulykkede på vej til en gårdbrand, men kørte den brandmand, der sad bag rattet, for hurtigt, eller var der en teknisk fejl på tankvognen? Det skulle byretten i Randers i denne uge tage stilling til, og afgørelsen blev, at føreren fik en bøde for at køre for hurtigt.