Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

Odsherred vil oprette frivilligt beredskab

Blink - Generelt 03

Odsherred Kommune vil oprette et frivilligt beredskab, som skal kunne supplere det daglige beredskab ved større og specielle hændelser. Baggrunden er blandt andet stormen Bodil og den efterfølgende stormflod, hvor det samlede beredskab i Odsherred Kommune blev udsat for et stort pres – og hvor ressourcerne flere gange var presset til det yderste. Indtil videre har 15 interesserede tilkendegivet, at de gerne vil indgå i beredskabet.

Aalborg får ny landingsplads til akutlægehelikoptere

ambulancer--helikopter-740-01

Akutlægehelikoptere og redningshelikoptere, der ankommer med patienter til Aalborg Universitetshospital, vil fremover skulle anvende en ny landingsplads, der etableres på Mølholmvej i Aalborg. Den nuværende landingsplads på Ralvej har nemlig vist sig at være uegnet til Forsvarets redningshelikoptere. Region Nordjylland vil i første omgang betale regningen, selv om man mener, at det burde være en statslig udgift.

Debatten om sjællandske akutlægebiler blusser op igen

Ambulancer - Lægebil 01

Inden sommerferien skal Region Sjælland tage stilling til, om det nuværende præhospitale setup skal videreføres. Regionen valgte forrige år at satse på paramedicinere frem for akutlæger, og den forestående evaluering får nu debatten til at blusse op igen. En forsker mener, at Region Sjælland er for tyndt befolket til at lægebiler giver mening, men lægerne er uenige.

Ambitiøst førstehjælpsmål skal redde danskere med hjertestop

opgaver--foerstehjaelp-740-02

I 2011 fik kun 58 pct. af de danskere, der blev ramt af hjertestop uden for hospitalet, livreddende førstehjælp, indtil ambulancen var fremme. Men i 2018 skal denne andel være øget til 85 pct. Sådan lyder ambitionen i en ny plan, der gennem en række initiativer og donationer skal få langt flere danskere til at yde livreddende førstehjælp.

Brandfolk tager på forebyggende hjemmebesøg hos ældre

Frederikssund brandstation. Foto: Google Maps

Inspireret af blandt andet projektet ”Nultolerance for dødsbrande” i Greve Kommune har Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab valgt at gå ind i kampen for at nedsætte antallet af dødsbrande. Fremover vil brandfolkene aktivt opsøge de borgere, der er særligt udsatte for brand i hjemmet, og som ikke nås med almindelige kommunikationsindsatser.

Nødlidende skadeservicefirma får ny ejer

logoer--skadeservicedk-740-01

Efter et katastrofalt 2013 er det nødlidende Skadeservice Danmark blevet solgt. Selskabet tabte sidste år 18 mio. kr. og havde ved årsskiftet en negativ egenkapital på 25 mio. kr. Nu er selskabet så overtaget af mangemillionæren Birger Kuntkes, mens en af medstifterne kalder det et skoleeksempel på en sund virksomhed, der blev kørt i sænk af en elendig ledelse.