Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

Beredskabsforbundet mister sin ledelse

personer--tom-behnke-740-01

Folketingsmedlem Tom Behnke har besluttet at trække sig fra posten som præsident for Beredskabsforbundet. Det er alvorlig sygdom, som får Tom Behnke til at slutte som folkevalgt politiker og derfor også som øverste chef for Beredskabsforbundet. Der er endnu ikke fundet en afløser. Også posten som landschef er snart ledig.

Nyt storkøbenhavnsk beredskab skal have fokus på udbud af beredskabsopgaver

personale--brandfolk-740-03

En række beredskabsopgaver i Storkøbenhavn kan snart være på vej i udbud. I hvert fald er de ni kommuner, som er gået sammen om et fælles beredskab, enige om, at en af beredskabets første opgaver bliver at lave en strategi for udbud – og at det skal overvejes at fastsætte bindende mindstekrav om, hvor mange opgaver, som skal i udbud.

Sønderjyske kommuner må opgive samarbejdsmodel

personale--brandfolk-740-08

Hvis det stod til de fire sønderjyske kommuner, så skulle deres beredskaber ikke lægges sammen. I stedet har kommunerne ønsket at etablere et tæt og forpligtende samarbejde, hvor den lokale forankring og det tætte samarbejde med de frivillige brandværn blev bevaret. Men den model er blevet skudt ned af KL, så nu etableres – som i resten af landet – en fælles beredskabsenhed.

Konservative: Drop besparelser på beredskabet

stationer--brs-740-02

Hvis det kommende valg fører til et regeringsskifte, så bliver de planlagte besparelser på det statslige beredskab måske helt sløjfet. I hvert fald vil Det Konservative Folkeparti som led i en ny antiterrorplan opgive besparelserne og endda styrke beredskabet. Ifølge partiet vil Danmark nemlig ved større terrorangreb være afhængig af det statslige beredskabs indsats.

Beredskabschef risikerer at miste kørekortet

Arkivfoto: Per Johansen

Næstveds beredskabschef, Flemming Nygaard, sidder på tirsdag på anklagebænken i byretten i Næstved. Det sker efter et færdselsuheld i 2013, hvor Flemming Nygaard som indsatsleder kolliderede med en personbil, mens han med udrykning var på vej til en brand. Anklagemyndigheden mener, at beredskabschefen var uopmærksom og bør miste kørekortet.

Kommuner beklager at den statslige beredskabsstruktur ikke er på plads

personale--brandfolk-740-01

Det er meget beklageligt, at det endnu ikke er afklaret, hvordan det statslige beredskab skal se ud i fremtiden. Sådan lyder det fra KL, som mener, at den manglende afklaring gør det vanskeligere at få etableret de nye beredskabsenheder. Kommunerne ved nemlig endnu ikke, hvilke statslige opgaver, som beredskabsenhederne skal overtage.

Kommune vil ikke etablere nødbehandlerenhed – Skagen får akutbil om sommeren

blink--generelt-740-1

Til april bliver den nuværende akutbil i Skagen nedlagt som led i en sparerunde. Men allerede i juni ser den ud til at genopstå – dog kun som en sommer-akutbil, der bemandes i de tre sommermåneder. Region Nordjylland havde ellers satset på at få de lokale brandfolk til at bemande en nødbehandlerenhed, men Frederikshavn Kommune har afvist et samarbejde.