Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

Paramedicinere skal bemande socialt udrykningskøretøj

personale--paramediciner-740-02

Det præhospitale beredskab i København bliver nu udvidet med et social udrykningskøretøj. Det nye køretøj skal fremover disponeres til socialt udsatte grupper og hjemløse, hvor mange af de ambulancekørsler, som rekvireres via 112, ofte har en social karakter snarere end en sundhedsfaglig. Udrykningskøretøjet skal bemandes med en paramediciner.

Københavnske brandfolk: Overfør statslige beredskabsopgaver til kommunerne

Arkivfoto: Københavns Brandvæsen

Både Kommunale Brand- & Ambulancefolk København (KBAK) og FOA Brand og Redning bakker fuldt ud op om planerne om at flytte de statslige beredskabsopgaver til kommunerne. De to organisationer afviser kategorisk, at de kommunale brandfolk vil have problemer med at løse opgaverne. ”I kan trygt overlade disse statslige opgaver til os”, lyder det fra organisationerne.

Redningsgruppens direktør: Konceptet fortsætter – men uden mig

logoer--redningsgruppen-740-01

Redningsgruppen er i sin nuværende form historie, og alle selskaber i koncernen er enten under konkursbehandling eller tvangsopløsning. Men ifølge selskabets direktør, Henrik Kalmer, vil der blive stiftet et nyt selskab, som med nye ejere viderefører Redningsgruppens koncept. Det bliver dog uden Henrik Kalmer, der forlader branchen, som han betegner som ”pilrådden”.

Årets Storebæltsøvelse forløb godt – trods uventede udfordringer

Arkivfoto: Sund & Bælt

I nat fra kl. 02 til kl. 05.30 løb den årlige beredskabsøvelse i Storebæltstunnelen af stablen. Der var tale om en fuldskala-øvelse med mere end 1.000 involverede. Scenariet var i år usædvanligt kompliceret sammensat bl.a. med 90 tilskadekomne, som skulle have hjælp. Derudover var der ca. 300 uskadte personer, som skulle transporteres væk fra området.

Redningsgruppens konkursbo har gæld på 10 mio. kr. – og ingen aktiver

logoer--redningsgruppen-740-01

Konkursboet efter Redningsgruppens holdingselskab har i alt en gæld på næsten 10 mio. kr., mens der ikke er nogen form for aktiver tilbage. Det fremgår af en opgørelse fra konkursboets kurator. Det eneste egentlige aktiv lader til at være en Audi A8, men den har kurator ikke taget med i opgørelsen, da den tilsyneladende er forsvundet.

Ny aftale: De 12 redderelever i Region Syddanmark kan starte på uddannelsen

ambulancer--responce-740-03

Der er nu fundet en løsning for de 12 redderelever i Region Syddanmark, som har fået opsagt deres uddannelsesaftaler efter at Falck har tabt udbuddet af ambulancekørslen. Alle 12 får i første omgang elevpladser hos Responce, hvorefter de overgår til BIOS, når de nye ambulancekontrakter træder i kraft. Regionen betaler 480.000 kr. til Responce.

Mandskabsmangel fører til lukning af brandværn

Blink - Generelt 03

Efter 113 år er det frivillige brandværn i Aller ved Kolding formentlig på vej mod en lukning. Årsagen er, at det er blevet for svært at skaffe nye brandfolk, og dermed kniber det i stigende grad med at overholde brandværnets kontrakt med Kolding Kommune. I denne uge skal de 11 tilbageværende brandfolk derfor tage stilling til, om brandværnet skal nedlægge sig selv.

Lægelig chef bliver præhospital professor

logoer--star-of-life-740-01

Den lægelige chef for Region Midtjyllands Præhospital, Erika Christensen, forlader Præhospitalet til fordel for et professorat i præhospital og akut medicin ved Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital. Erika Christensen har i mere end 20 år arbejdet med kvaliteten af sundhedsvæsenets tilbud til de mest syge, akutte patienter.