Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

BIOS: Nu skal vi finde højt kvalificerede medarbejdere

Blink - Ambulance 01

Det hollandsk-ejede BIOS Ambulance Service er i arbejdstøjet efter gårsdagens udbudssejr i Region Syddanmark. Selskabet – der allerede har tegnet overenskomst med 3F – ser det som en vigtig opgave af finde højt kvalificerede medarbejdere i lokalområdet. Og så varsler selskabet, at det er interesseret i at deltage i flere udbud.

Her er Region Syddanmarks nye ambulanceoperatører

ambulancer--responce-740-03

En helt ny hollandsk aktør bliver fremover Danmarks næststørste ambulanceoperatør, mens Responce styrker sin position på markedet. Det er konsekvensen af Region Syddanmarks udbud af ambulancekørsel, liggende sygetransport og akutbilskørsel. Her kan du læse mere om de to ambulanceoperatører, som skal varetage det præhospitale beredskab i Syddanmark.

Falck taber hele Region Syddanmark

ambulancer--syddanmark-740-01

Det er slut med Falck-ambulancer i Region Syddanmark. Fremover bliver det Responce og det hollandske BIOS Ambulance Service, som skal stå for regionens ambulancekørsel. Nystiftede BIOS Danmark, der har et hollandsk moderselskab, skal fra september næste år køre de syddanske ambulancer på Fyn, i Sydvestjylland og i Sønderjylland. Responce skal køre ambulancerne i Trekantområdet.

Oprydning i Lejre Brandvæsen – men ingen fyringer

Foto: Google Maps

Beredskabschefen skal have konsulenthjælp til kommunikationen med brandfolkene, og så skal der strammes op på en række administrative procedurer. Det er blandt anbefalingerne i en ny konsulentundersøgelse af Lejre Brandvæsen. På baggrund af undersøgelsen har to af byrådets partier mistet tilliden til beredskabschefen, der dog har støtte fra et flertal.

Stjålet slangetender fundet

artikel---090-00

Lørdag aften fandt en borger den slangetender, som natten før var blevet stjålet fra Falcks brandstation i Ølgod. Slangetenderen stod efterladt i en gyde i Ølgod, og borgeren kontaktede straks politiet. En 19-årig mand, der i forvejen er kendt af politiet, er blevet anholdt i sagen. Der blev ikke stjålet andet fra stationen ved weekendens indbrud.

Endegyldigt slut med akutlægebiler i Region Sjælland

Ambulancer - Lægebil 01

Et bredt politisk flertal i Region Sjælland har taget evalueringen af det nye præhospitale beredskab i regionen til efterretning. Dermed har politikerne også nikket til evalueringens konklusion om, at den avancerede præhospitale behandling skal udføres af paramedicinere med rådgivning og supervision fra lægen på AMK-vagtcentralen i Slagelse – og ikke af akutlæger.