Indlandsnyheder

Her kan du læse alle BeredskabsInfos artikler fra sektionen Indland. Artiklerne vises i kronologisk rækkefølge med de nyeste først. Husk, at vi altid meget gerne modtager nyhedstips.

Autosprøjte fra Lyngby til Oksbøl

materielnyt---096-00

Sønderborg Brand & Redning har anskaffet en ny autosprøjte til Oksbøl Frivillige Brandværn. Autosprøjten er fra 1998 og har en fortid hos Lyngby-Taarbæk Brandvæsen, hvor den var i drift frem til februar 2014. Der er tale om en MAN 10.224 med Ruberg-pumpe, og efter en mindre ombygning og ændring af indretningen er den nu sat i drift i Oksbøl.

Beredskabet deltager atter i Copenhagen Pride

artikel---088-00

Sidste år deltog medarbejdere fra beredskabet under stor opmærksomhed i paraden Copenhagen Pride, der især har til formål at markere seksuelle minoriteters rettigheder. Det var en stor succes, og derfor er arrangørerne nu gået i gang med at forberede det uniformerede Danmarks deltagelse i Copenhagen Pride 2014.

Brandfolk: Vi har ikke behov for politibeskyttelse

stationer-odense-740-01

Odense Brandvæsen har det generelt godt med de unge i Vollsmose, og brandfolkene føler ikke behov for politibeskyttelse, når de rykker ud til bydelen. Sådan lyder det fra brandvæsenet efter weekendens hærværk mod en indsatsledervogn. Samtidig afviser brandvæsenet politiets teori om, at også en autosprøjte blev udsat for sabotage; den havde blot gearproblemer.

Indsatsledervogn fik punkteret dæk under indsats

politi--generelt-740-01

Brandfolk fra Odense Brandvæsen måtte sent søndag aften opgive at slukke en brand i en knallert og et skur i bydelen Vollsmose. Det skete efter at 15-20 unge mennesker havde optrådt truende. Da brandfolkene vente tilbage til køretøjerne, var to dæk på indsatsledervognen punkteret, ligesom et af slukningskøretøjerne tilsyneladende var blevet saboteret.

Ny påhængsvogn giver bedre arbejdsmiljø til brandfolkene

materielnyt---094-01

Frederiksberg Brandvæsen har sammen med medarbejderne og en privat leverandør udviklet en helt ny type påhængsvogn, som vil forbedre brandfolkenes arbejdsmiljø ved større indsatser. Den nye påhængsvogn har nemlig både opholdsrum, omklædningsrum, baderum og toilet. Det vil gøre det muligt for brandfolkene at klæde om og tage rene branddragter på.

Aarhus Brandvæsen og Falck fortsætter som beredskab til søs

Arkivfoto: Google Maps

Det bliver fortsat Aarhus Brandvæsen og Falck, som skal stå for det særlige beredskab til brug for indsats ved brand om bord i skibe til søs. Beredskabsstyrelsen har uden udbud indgået kontrakter med de to aktører, som dækker henholdsvis Vest- og Østdanmark. Beredskabet skal dog også kunne indsættes i udlandet.

Brandfolk: Luk vores brandstation omgående

Foto: Google Streetview

Politikerne i Bornholms Regionskommune bør omgående lukke brandstationen i Aakirkeby. Sådan lyder den usædvanlige opfordring fra stationens brandfolk. Alt tyder på, at politikerne til august vil beslutte at lukke stationen, men brandfolkene ønsker en hurtigere afklaring. ”Vi er trætte og mismodige over jeres ubeslutsomhed”, skriver de i et stærkt kritisk brev til politikerne.