Google Streetview
Brandvæsen

Politikere i Gribskov Kommune ønsker at genetablere eget beredskab

Det er ikke kun i Roskilde Kommune, at der er utilfredshed med et fælleskommunalt beredskab. I Gribskov Kommune skal politikerne mandag tage stilling til, om der skal igangsættes en proces, som vil føre til, at kommunen udtræder af Frederiksborg Brand & Redning. Indtil videre ser forslaget ikke ud til at kunne samle flertal, men i givet fald vil en udtræden først kunne ske i 2020.

Google Streetview
Brandvæsen

Gillelejes brandkøretøjer får alligevel mere vandkapacitet

Bekymring fra brandfolkene og kritik fra Beredskabsstyrelsen ser nu ud til at medføre, at Gribskov Kommune skrotter planerne om at reducere brandstationen i Gillelejes vandkapacitet med 5.500 liter i forbindelse med udskiftningen af en tankvogn. Beredskabsstyrelsen har betegnet reduktionen som betænkelig, og det får nu kommunen til at ændre dimensioneringsplanen, så der mindst skal fremføres 14.000 liter vand fra stationen i Gilleleje. Det bliver dog op til Falck – eller en ny brandslukningsentreprenør – at finde ud af, hvordan køretøjssammensætningen skal ændres.

Google Streetview
Brandvæsen

Nabostation skal assistere ved alle bygningsbrande i Gilleleje

Brandstationen i Gilleleje råder i dag over en ældre tankvogn med 13.500 liter slukningsvand, men det er meningen, at den skal skiftes ud med en ny tankvogn, der dog kun får en kapacitet på 8.000 liter. Den reducerede vandkapacitet på førsteudrykningen bekymrer de lokale brandfolk, og kommunens administration erkender da også, at ændringen kan medføre større tab af værdier ved brande. Løsningen ser ud til at blive, at nabobrandstationen i Helsinge automatisk skal assistere med en ekstra tankvogn ved alle bygningsbrande i Gilleleje.

Google Streetview
Brandvæsen

Brandfolk er meget bekymrede over planlagte nedskæringer

Brandfolkene hos Gribskov Brandvæsen, der har stationer i Helsinge og Gilleleje, ser med stor bekymring på kommunens forestående revision af dimensioneringsplanen for beredskabet. Planen vil nemlig indebære en række nedskæringer i brandvæsenet, som mister sin slangetender, ligesom overgangen til mindre tankvogne vil føre til, at den samlede vandmængde, som brandvæsenet kan fremføre, over en årrække vil være blevet reduceret med 11.000 liter.