Over 8.000 besøgte hovedstadens beredskab på kulturnatten

Over 8.000 børn, unge og voksne valgte i løbet af kulturnatten at lægge vejen forbi hovedbrandstationen i København og det samlede 112-beredskabs udstilling på Vester Voldgade. Det var andet år i træk, at politiet, Beredskabsstyrelsen, Beredskabsforbundet, Hjemmeværnet, Børneulykkesfonden, Trygfonden, Falck og Københavns Brandvæsen i fællesskab havde skabt et vellykket kulturnat-arrangement.

”Vi er rigtig glade for, at så mange mennesker valgte at bruge deres kulturnat hos redningsberedskabet, og at samarbejdet mellem de forskellige deltagende aktører fungerede så godt. Ved at stå samlet om et arrangement som Kulturnatten viser vi, at vi passer på byen og dens borgere”, siger beredskabschef Jakob Vedsted Andersen, Københavns Brandvæsen.

Rundt omkring på de forskellige stande på blandt andet Vester Voldgade og hovedbrandstationen kunne de besøgende lære om at forebygge og slukke brand, give livreddende førstehjælp og udføre hjertelungeredning under supervision af sygeplejestuderende. Og på standen for brandforebyggelse blev der tjekket brandsikkerhed i hjemmet og fortalt virkelige historier om, hvad manglende brandsikkerhed i hjemmet kan medføre. Til at illustrere historierne havde politiet medbragt udbrændte effekter fra brande og billeder fra arnesteder.

Foran brandstationen tiltrak brandvæsenets køretøjer – fra den gamle dampsprøjte til den moderne stige – sig stor opmærksomhed. Især drejestigen var i høj kurs, da den blev til klatrestativ for ivrige børn og voksne, der bare måtte op at sidde på en rigtig brandbil.

Annonce