Søren Rislund klar med ny bog om brandbiler

artikel---067-00Med titlen “Our Yankee Fire Rigs” udsender den selvudråbte brandnørd, entertaineren Søren Rislund, nu sin 8. bog fra brandbilernes verden. Som titlen indikerer, er bogen denne gang skrevet på engelsk, og indholdet har amerikansk basis. Det er en billedbog for voksne, som dokumenterer og fejrer de nordiske brand- og redningskøretøjer, som i perioden ca. 1945-80 blev bygget på amerikanske chassiser.

“Det kan lyde både smalt, nørdet og elitært, men disse køretøjer rummer jo alt det bedste fra før teknik blev elektronik og chrom blev til plastik – også designmæssigt er der jo i dén grad tale om en guldalder”, fortæller Søren Rislund.

Den epoke er ovre, og den tid, hvor store Ford-, Chevrolet- og International-lastbiler var almindelige på vore veje, er forbi. Gennem de seneste mange årtier er de nordiske brandbiler næsten udelukkende blevet opbygget på chassiser af europæisk herkomst.

Søren Rislund har hentet hjælp til bogen hos historikere, dokumentarister og entusiaster i alle de nordiske lande, og bogen er blevet til over en periode på knap tre år. Bogen viser også brandkøretøjer opbygget på amerikansk militært overskud fra 2. verdenskrig.

På Island har forholdene været forskellige fra det øvrige Norden, idet man i perioden næsten udelukkende benyttede brandkøretøjer opbygget i USA i henhold til den der gældende byggeskik. Dette er ikke tidligere dokumenteret i bogform.

”Our Yankee Fire Rigs” er udgivet på Søren Rislunds eget forlag, og de 180 sider med 25 fotos koster 300 kr.

Annonce