Indland

Skadeservice Danmark er gået konkurs

Et af landets største skadeservicefirmaer, Skadeservice Danmark, er gået konkurs. Det sker efter flere år med katastrofalt store underskud, der kulminerede med et minus på 18 mio. kr. i 2013. I april blev Skadeservice Danmark ellers solgt for 80 mio. kr., men tynde ordrebøger har ført til, at selskabet har indgivet konkursbegæring.

Indland

Brandvæsen fik stjålet frigørelsesudstyr

Ved et indbrud natten mellem torsdag og fredag har Aarhus Brandvæsen fået stjålet frigørelsesudstyret fra en redningsvogn på brandstationen i Lystrup. Brandvæsenet vurderer, at tyveriet af udstyret – som har en værdi på ca. 200.000 kr. – er velplanlagt og at udstyret måske skal bruges til at begå ny kriminalitet.

Indland

Hold en brandsikker sankthansaften

De fleste forbinder sankthansaften med sange og hyggelige timer omkring bålet. Men når sankthansbålene mandag aften tændes landet over, er det vigtigt, at arrangørerne kender afstandsreglerne for afbrænding af sankthansbål – og overholder dem. Man bør også undlade at bruge optændingsvæske eller brandfarlige væsker, når bålet skal tændes.

Indland

Responce er klar til ekspansion

Det går fremad for Danmarks næststørste ambulanceoperatør, Responce i Horsens, der i 2013 fik et overskud på 1,7 mio. kr. Dermed står den privatejede ambulanceoperatør klar til et udbygge sin position på det danske marked for ambulancekørsel, men selskabet lægger ikke skjul på, at det er dyrt at udarbejde tilbud på regionernes ambulancekørsel.

Indland

Fokus på katastrofesamarbejde hen over grænsen

Katastrofer kender ingen grænser. Derfor er det nødvendigt, at myndighederne kan arbejde sammen på tværs af landegrænser, når der sker en voldsom ulykke. Det er baggrunden for, at partnerne i INTERREG-projektet ”Beredskab uden grænser” nu vil samle alle relevante myndigheder til konference om det grænseoverskridende beredskab.

Indland

Apples iPhones får ICE-nødnumre

De seneste år har myndighederne flere gange afvist opfordringer i kædemails om at oprette særlige nødnumre (ICE – In Case of Emergency) i mobiltelefoners telefonbøger. Men nu ser det ud til, at ICE bliver en feature i den næste udgave af Apple’s iOS-styresystem til iPhones. Her vil brugerne kunne oprette et særligt Medical ID, hvor oplysningerne endda også kan ses på en låst mobiltelefon.