Indland

Holstebro får penge til brandkadetter

På torsdag overrækker TrygFonden 647.500 kr. til Holstebro Kommunes nye projekt ”Firekids, Fireguys ’n’ girls”, hvor 13-17 årige brandkadetter gennem beredskabsøvelser og jobtræning lærer om krisesituationer, får større samfundsansvar og flere personlige kompetencer. De udsatte unge uddanner sig til mikro- og juniorkadetter hos kommunens redningsberedskab.

Indland

Brandfolk: Luk vores brandstation omgående

Politikerne i Bornholms Regionskommune bør omgående lukke brandstationen i Aakirkeby. Sådan lyder den usædvanlige opfordring fra stationens brandfolk. Alt tyder på, at politikerne til august vil beslutte at lukke stationen, men brandfolkene ønsker en hurtigere afklaring. ”Vi er trætte og mismodige over jeres ubeslutsomhed”, skriver de i et stærkt kritisk brev til politikerne.

Indland

Avisbud opdagede brand på Falck-station

Det var et avisbud som slog alarm, da der tidligt onsdag morgen opstod brand i en garage på Falck-stationen i Svendborg. Avisbuddet ringede 112 kl. 5.40, og stationens personale – der sov i lokaler over garagen – blev sammen med deltidsbrandfolkene alarmeret. Branden blev hurtigt slukket, men en autohjælpsvogn udbrændte og fire ambulancer fik sodskader.

Indland

Myndighederne anbefaler: Lad være med at bruge sky-lanterner

Sikkerhedsstyrelsen, Trafikstyrelsen og Beredskabsstyrelsen anbefaler borgerne at lade være med at bruge såkaldte sky-lanterner. Lanternerne kan forårsage brand, unødvendige udrykninger og forstyrre flysikkerheden. Det er især ved bryllupper og studentergilder, at det er blevet populært at opsende lanterner – også kaldet rispapirlamper.

Indland

Skadeservice Danmark er gået konkurs

Et af landets største skadeservicefirmaer, Skadeservice Danmark, er gået konkurs. Det sker efter flere år med katastrofalt store underskud, der kulminerede med et minus på 18 mio. kr. i 2013. I april blev Skadeservice Danmark ellers solgt for 80 mio. kr., men tynde ordrebøger har ført til, at selskabet har indgivet konkursbegæring.

Indland

Brandvæsen fik stjålet frigørelsesudstyr

Ved et indbrud natten mellem torsdag og fredag har Aarhus Brandvæsen fået stjålet frigørelsesudstyret fra en redningsvogn på brandstationen i Lystrup. Brandvæsenet vurderer, at tyveriet af udstyret – som har en værdi på ca. 200.000 kr. – er velplanlagt og at udstyret måske skal bruges til at begå ny kriminalitet.