Brandfolk får ny adgang til vigtige bygningsoplysninger

Fremover kan landets brandfolk allerede under udrykning få adgang til en række oplysninger om den bygning, som de er på vej til. Ved hjælp af en smartphone eller tablet kan brandfolkene således på en ny hjemmeside hurtigt finde ud af, om bygningen har metaltag, olietank eller asbestholdigt byggemateriale – oplysninger som kan være af afgørende betydning for brandvæsenet.

Det er Bygnings- og Boligregistret (BBR), som rummer mangfoldigheden af oplysninger om bygninger i Danmark. Og en ny mikro-hjemmeside sikrer, at brandfolkene undervejs til et brandsted kan slå adressen op.

”Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde en nem BBR-service til brandvæsenet, som i det små kan hjælpe dem til et endnu bedre udgangspunkt for deres vigtige arbejde med at redde liv og værdier. I Danmark har vi meget præcise og gode data, og jeg ser det som en af mine opgaver som minister, at vi gør en aktiv indsats for, at danskerne får glæde af det digitale råstof”, siger Carsten Hansen, der er minister for by, bolig og landdistrikter.

Med mikro-siden har ministeriet med en simpel teknisk løsning givet brandfolkene et nyt værktøj.  Brandchef Ole Nedahl fra Gladsaxe Brandvæsen har på vegne af Foreningen af Kommunale Brandchefer samarbejdet med BBR om den nye side.

”Jo bedre vi kender brandstedet, jo mere effektivt kan vi udføre slukningsarbejdet – for slet ikke at tale om, at vi kan øge sikkerheden for brandmændene. Med ministeriets hjælp får vi en ekstra indgang til vores tablet”, siger han.

Annonce