Præhospital

Region står nu selv for driften af 42 ambulancer

Onsdag passerede Region Midtjylland en milepæl. Har blev den sidste del af et større projekt med hjemtagning af ambulancekørslen nemlig en realitet. Regionen driver nu selv 42 ambulancer, heraf en række nye ambulancer i Horsens-, Randers- og Djursland-områderne, mens Falck og Samsø Redningskorps driver de øvrige 28 ambulancer.

Præhospital

Debat: Ambulancefolk har advaret Region Hovedstaden siden 2015

To chefer har de seneste uger indgået fratrædelsesaftaler med Region Hovedstadens Akutberedskab. Men problemerne startede længe før de to chefer overhovedet blev ansat, og allerede i 2015 blev regionen advaret. Nu er konsekvensen så, at kun 26 reddere vil arbejde for regionen. Det skriver Søren Klitmøller og Tim Poulsen fra KbaK, der er arbejdspladsklub for bl.a. ambulancefolkene i Hovedstadens Beredskab, i dette debatindlæg.

Præhospital

Mobil behandlingsplads skal aflaste 112 og ambulancerne i juleweekenderne

Alle dele af det akutte beredskab i Region Hovedstaden er hårdt presset, men nu forsøger regionen sig med et nyt initiativ, som skal nedbringe belastningen: Den mobile behandlingsplads, som egentlig især er beregnet til indsættelse ved katastrofer, placeres de næste tre weekender på Rådhuspladsen i København, hvor den skal fungere som fremskudt præhospital visitation og tilbyde behandling af småskader.

Præhospital

To chefer er nu fortid i Region Hovedstadens Akutberedskab

I den seneste tid har kritikken mod Region Hovedstadens Akutberedskab med direktør Freddy Lippert i spidsen været massiv. Regionspolitikerne har kritiseret Akutberedskabet for at have hemmeligholdt alvorlige problemer med mistede 112-opkald, og medarbejderne på både AMK-vagtcentralen og i ambulancerne kritiserer arbejdsmiljøet. Nu har to chefer så indgået fratrædelsesaftaler.