Præhospital

Ambulancernes responstider i 3. kvartal 2022

I alle landets regioner har ambulancernes responstiderne udviklet sig meget negativt det seneste år. Værst ser det ud i Region Hovedstaden, hvor andelen af ambulancer, som er fremme indenfor 5 minutter, er faldet fra 29,5 pct. til 24,6 pct. I Region Midtjylland er andelen faldet fra 31,1 pct. til 26,5 pct., og i Region Nordjylland er faldet fra 24,2 til 22 pct. Ingen regioner har set en forbedring fra 3. kvartal 2021 til samme kvartal i 2022. 

Præhospital

40 dages fængsel efter vold mod ambulanceredder

En 33-årig mand er blevet idømt 40 dages ubetinget fængsel, efter at han i juli skubbede og slog en ambulanceredder. Ved et drukgilde i Glamsbjerg på Fyn var manden faldet i en sø, og der blev tilkaldt en ambulance. Ved ambulancens ankomst var den 33-årige nøgen og angreb ambulanceredderen. Ambulancen måtte efterfølgende forhindre manden og hans kone i at køre fra stedet.

Præhospital

Debat: Region bør inddrage ambulanceredderne i planlægningen

Region Hovedstaden gennemfører næste år en stor omlægning af ambulanceberedskabet, hvor ambulancerne primært placeres på nogle få og store baser. Det skaber bekymring blandt både borgere og ambulancereddere. Derfor burde regionen inddrage ambulanceredderne i planlægningen, skriver formanden for 3F Frederiksborg, Mikkel Andersen, i dette debatindlæg.

Præhospital

Region vil fravige princip og søge om penge til akutlægebil

Hidtil har Region Sjælland skilt sig ud blandt regionerne, fordi man som den eneste region ikke anvender akutlægebiler i det daglige beredskab. Men med udsigten til at få regningen betalt af Sundhedsstyrelsen, lægger regionen nu op til, at der skal indsættes en akutlægebil i Nykøbing Falster. Herudover søges bl.a. om penge til øget uddannelse af sygetransportpersonalet, så de kan aflaste ambulancepersonalet.

Præhospital

Nye udenlandske kontrakter opvejede danske kontrakttab hos Falck

Falck-koncernen fik i 3. kvartal 2022 en vækst i omsætningen på godt 6 pct. Indenfor ambulancetjenesten har især en stor amerikansk kontrakt opvejet den omsætning, som Falck har tabt på de danske regioners hjemtagning af ambulancekørsel. Selv om mandskabsmangel og øgede energiomkostninger trækker i modsat retning, så steg ambulanceforretningens overskud.

Præhospital

Region vil have staten til at betale for akutbil

Tilbage i august lagde Region Syddanmark op til, at akutberedskabet i Haderslev-området skulle styrkes med en akutbil i Christiansfeld/Aller eller Hammelev. Men efter at Sundhedsstyrelsen har lanceret en ny pulje til styrkelse af akutberedskab, ønsker regionen i stedet, at Sundhedsstyrelsen betaler regningen. Desuden ønsker regionen at få penge til tre akutbiler til fremskudt visitation.