Brandvæsen

24 brandgode juleråd

For de fleste mennesker er julemåneden den travleste periode i årets løb – og det gælder også for brandfolkene ved landets brandvæsener. I forhold til en gennemsnitsmåned har brandvæsenerne omkring en tredjedel flere udrykninger i december. De mange ekstra brandudrykninger skyldes først og fremmest uheld og uforsigtighed i forbindelse med levende lys. Men vi har samlet 24 brandgode juleråd, som kan sikre en god og brandsikker jul – uden ubehagelige ulykker.

Brandvæsen

Ny direktør for Frederiksborg Brand og Redning

Den 1. januar 2022 tiltræder 53-årige Rikke Sønderriis som ny direktør for Frederiksborg Brand og Redning. Rikke Sønderriis er uddannet cand.techn.soc. fra Institut for Miljø, Teknologi og Samfund på Roskilde Universitet. Hun har i sin karriere stået i spidsen for en række forskellige områder inden for miljø, teknik og ejendomme i Københavns Kommune.

Brandvæsen

Ny opgørelse: Der mangler 316 brandfolk i Danmark

En ny opgørelse fra de kommunale beredskaber viser, at der pr. 1. oktober 2021 manglede 316 deltidsbrandfolk og frivillige brandfolk i det danske beredskab. For at imødekomme manglen vil Beredskabsstyrelsen ophæve de nuværende regler om, at brandfolk mister deres certificering, hvis de ikke har fungeret som brandfolk i fem år.

Brandvæsen

To beredskaber sender indkøb af 12 drejestiger i udbud

Hovedstadens Beredskab og Nordjyllands Beredskab er gået sammen i et nyt udbud. Udbuddet omfatter en rammeaftale om samlet levering af chassis og opbygninger af op til 12 drejestiger. Herudover omfatter rammeaftalen tilkøb af reservedele til de drejestiger, der anskaffes på rammeaftalen. Værdien er anslået til i alt 50 mio. kr.

Brandvæsen

Nyt RIB-fartøj til Roskilde Brandvæsen

Roskilde Brandvæsen har indsat et nyt RIB-fartøj. Der er tale om en BRIG Navigator 610 på 6,1 meter. Båden er udstyret med opdateret kommunikations-, radar- og kameraudstyr. Kommunikationsmæssigt er båden endvidere udstyret med trådløst headset-kommunikation og to SINE-radioer og VHF-radio med mulighed for skift mellem enhederne.

Brandvæsen

Her er de 25 brandøvelsespladser med mulig sundhedsrisiko

Miljøstyrelsen har nu fået svar fra regioner, kommuner og Forsvaret, der er blevet bedt om at gennemgå identificerede brandøvelsespladser for at afklare, om der er en mulig sundhedsrisiko i forbindelse med den aktuelle debat om PFOS-forureninger. Den foreløbige oversigt fra Miljøstyrelsen viser, at der er identificeret 25 brandøvelsespladser, hvor der kan være en sundhedsrisiko.

Brandvæsen

Vestsjællands Brandvæsen indgår ny kontrakt med Falck

Vestsjællands Brandvæsen og Falck har indgået en ny brandslukningskontrakt, som indebærer, at Falck fortsat skal drive fire vestsjællandske brandstationer. Kontrakten omfatter stationerne i Mørkøv, Snertinge, Tuse Næs og Holbæk, og der er tale om en kontrakt med en kort varighed på et år samt med mulighed for forlængelse i yderligere et år.

Brandvæsen

Danske forskere: Brandfolk kan have en let øget risiko for visse kræftformer

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har kendskab til en række undersøgelser, der konkluderer, at brandfolk kan have en let øget risiko for visse kræftformer på baggrund af deres arbejde. Det oplyser forskningscenteret, efter at der er rejst spørgsmål om, hvorvidt der er evidens for, at brandfolk har øget risiko for visse kræftformer på baggrund af deres arbejde.

Brandvæsen

Her er det nye Vejle Brandvæsens logo

Om små to måneder genopstår Vejle Brandvæsen, når Vejle Kommune forlader det fælleskommunale TrekantBrand. Kommunen investerer godt 29 mio. kr. i det nye brandvæsen, og siden beslutningen om udtræden er der blevet arbejdet intensivt på at sikre et robust og driftssikkert beredskab fra årsskiftet. Og nu er Vejle Brandvæsens logo så på plads.