Brandvæsen

24 brandgode juleråd

For de fleste mennesker er julemåneden den travleste periode i årets løb – og det gælder også for brandfolkene ved landets brandvæsener. I forhold til en gennemsnitsmåned har brandvæsenerne omkring en tredjedel flere udrykninger i december. De mange ekstra brandudrykninger skyldes først og fremmest uheld og uforsigtighed i forbindelse med levende lys. Men vi har samlet 24 brandgode juleråd, som kan sikre en god og brandsikker jul – uden ubehagelige ulykker.

Google Maps
Brandvæsen

Debat: Frivilligt beredskab smides på porten ved flytning til ny brandstation

De seneste år har de frivillige i Koldings beredskab haft base på Falcks brandstation i Kolding. Men når brandstationen i 2025 flytter til nyopførte faciliteter, så har Kolding Kommune sparet pladsen til de frivillige væk. For de ca. 100 frivillige er det et stort problem, at de ikke bliver en del af brandstationen, skriver Marianne Kjær fra Beredskabsforbundet i dette debatindlæg.

Brandvæsen

Brandfolk kan ikke få kongelig fortjenstmedalje

Normalt får offentligt ansatte tildelt Den Kongelige Fortjenstmedalje, når de har været ansat i 40 år. Det gælder dog ikke brandfolk, for her findes der særlige medaljer for henholdsvis 25 år, 40 år og 50 års tjeneste. Og man kan ikke få to medalger for den samme indsats. Det slår Kongehuset fast, efter at tidligere beredskabschef Ole Borch har rejst spørgsmålet.

Brandvæsen

Brandstation er i ”overhængende fare” for nedlæggelse

Lolland Kommune lægger nu et hårdt pres på borgerne i Stokkemarke. For den lokale brandstation mangler desperat deltidsbrandfolk, og nu er det ifølge kommunen ved at være sidste chance for borgerne: Hvis ikke flere af dem melder sig som brandfolk, så er der overhængende fare for, at brandstationen bliver omlagt eller i sidste ende nedlagt.

Brandvæsen

Nu kan brandfolk få genoptaget afviste sager om blærekræft og lungehindekræft

Erhvervssygdomsudvalget og Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har besluttet, at blærekræft efter udsættelse for bl.a. sod skal med på fortegnelsen over erhvervssygdomme. Lungehindekræft efter udsættelse for asbest er allerede optaget på fortegnelsen. Dermed er det nu muligt for brandfolk at få genoptaget sager om blærekræft og lungehindekræft, som tidligere er blevet afvist.