Politi

To mænd sigtet for falsk politibil

To mænd blev onsdag sigtet for at have givet sig ud for at være offentlig myndighed, efter at Midt- og Vestsjællands Politi opdagede, at de to havde opstillet en blå varevogn, hvor der i varerummet var opstillet en genstand, der lignede fotoudstyret fra politiets ATK-vogne. Mændene havde desuden oprettet en hjemmeside, hvor man kunne bestille deres ”fotovogn”.

Politi

Politiet køber nye karabiner

I 2023 påbegyndte politiet en udskiftning af sine våben med indkøb af en ny tjenestepistol. Dengang indgik Rigspolitiet en rammeaftale om levering af SIG Sauer P320. Nu har politiet så indgået en rammeaftale om levering af en ny karabin – politiets såkaldte “lange våben”. Det er karabinen SIG Sauer MCX, der over de næste år skal indfases i politiet.

Politi

Bygger ny politistation i Varde

Byrådet i Varde Kommune har godkendt et salg af en grund over for rådhuset på Bytoften 2 i Varde. Køberen er Bygningsstyrelsen, der vil bygge en ny politistation. Dermed er der udsigt til, at politiet kan fraflytte de nuværende lokaler i Storegade i Varde, hvor politistationen har ligget i 70 år. Men lokalerne opfylder ikke længere de behov, der stilles til en moderne og funktionel politistation.

Politi

Stor beredskabsøvelse med 140 deltagere

Nordjyllands Politi, Nordjyllands Beredskab, Beredskabsstyrelsen Nordjylland og Region Nordjylland afholder tirsdag en større fuldskalaøvelse, en såkaldt Øvelse Tordenskjold. Øvelsen bliver afholdt på Port Of Aalborg, som er blandt Danmarks største erhvervshavne. Øvelsens formål er at træne samarbejdet mellem de forskellige myndigheder ved en større hændelse.

Politi

Hyldet som hverdagshelte

En af dem reddede en mand, der var hoppet ned på skinnerne på Tåstrup Station. To gjorde en særlig indsats for at få stoppet en påvirket bilist på motorvejen. Og fire ydede førstehjælp til en hårdt såret dreng, som var påkørt af en bil. Alle syv blev i sidste uge hyldet som hverdagshelte af Københavns Vestegns Politi.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Politi

SINE-radioer bliver markant dyrere i 2025

Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.

Brandvæsen

Ny udrykningsbekendtgørelse på vej

En ny udgave af udrykningsbekendtgørelsen er blevet sendt i høring. Den nye bekendtgørelse vil blandt andet gøre det muligt for private aktører at køre udrykningskørsel uden særlig tilladelse, hvis de udfører opgaven for en myndighed, og det bliver også lettere at få udrykningstilladelse til f.eks. ambulancer, der leverer beredskab ved motorløb. Det præciseres også, at overtrædelse af færdselsloven skal skønnes påtrængende nødvendigt og forsvarligt.

Politi

Politiet efterlyser episoder med falsk politibil

En eftermiddag op til påske blev en 51-årig mand fra Vestsjælland anholdt på motorvejen ved Holbæk. Det skete efter at han havde anvendt et blåt blink på sin bil, en Rød Dacia Logan personbil. Manden er nu blevet sigtet for at udgive sig for at være fra en offentlig myndighed, men politiet mener, at der kan have været flere episoder – så nu efterlyser de vidner.