17 brandfolk indlagt efter gårdbrand på Langeland

Efter en gårdbrand ved Humble på Langeland er 17 brandfolk, to politibetjente og 17 civile borgere blevet indlagt på Odense Universitetshospital og Svendborg sygehus. Det skyldes, at der var stor sandsynlighed for, at de havde indåndet større mængder røg med sundhedsskadelige nitrøse gasser fra NPK-gødning.

Ud over de indlagte er der yderligere mindst 10 borgere, som har været på Svendborg skadestue for kontrol, men er sendt hjem igen uden yderligere behandling. Fyns Politi vurderer også, at yderligere borgere kan have søgt på skadestuen, uden at politiet har kendskab til dette.

Nitrøse gasser kan i værste fald give væske i lungerne, men ifølge politiet har ingen af de indlagte fået alvorlige skader. Flere har dog irritation i luftvejene. Alle de indlagte ventes udskrevet i løbet af i dag – først de civile og senere brandfolkene.

Branden var allerede tirsdag morgen under fuld kontrol, og der er ikke længere fare for sundhedsfarlige gasser. Der er tirsdag formiddag foretaget efterslukning af halm. NPK-gødningen er bragt til destruktion hos NORD i Nyborg.

Brandårsagen er ikke klarlagt endnu, og skal undersøges nærmere af teknikere i dag.

Annonce