Brandværn smidt ud af brandværnsforening

Det er en lang kamp op ad bakke for Vojens Frivillige Brandværn. Brandfolkene har måttet indkassere yderligere et nederlag i kampen for igen at få lov til at slukke de lokale brande, efter at Vojens Kommune i 1999 overlod opgaven til Falck. Rod i regnskaberne har nemlig medført, at brandværnet er blevet smidt ud af de frivillige brandværns forening, Det Sønderjyske Frivillige Brandværnsforbund, idet brandværnet hverken sidste år eller i år har betalt kontingent.

Ekskluderingen kan betyde, at brandværnet ikke kan komme ind igen – for at blive optaget som medlem skal et brandværn nemlig have et slukningsområde og holde 12 øvelser om året. Så brandværnet skal reelt overtage brandslukningen for igen at komme med.

Brandkaptajn Kurt Westergaard fra Vojens Brandværn beklager, at brandværnet er smidt ud af foreningen, men mener omvendt ikke, at det er afgørende. “Det fællesskab betyder da noget, men vi kan godt holde sammen alligevel. Så vi fortsætter ufortrødent vores aktiviteter. Men vi vil da søge ind igen”, siger Kurt Westergaard til Jydske Vestkysten.

Grunden til eksklusionen var tilsyneladende rod i regnskaberne. “Der gik noget kuk i det, fordi vores tidligere brandkaptajn var flyttet”, forklarer han. “Lige nu kan vi kun være med til efterslukning og den slags. Men vi er ved at være færdige med opbygningen af vores brandbil. Vi har også vores månedlige øvelse. Vores mandskab er fuldt up to date, og vi har både uddannet indsatsleder og holdleder. Men chancen for at få brandslukningen igen er nok ikke stor, så længe vi har det byråd”, erkender Kurt Westergaard.

Vojens Frivillige Brandværn har omkring 30 medlemmer, hvoraf de 20 er aktive.

Annonce