Viborg og Silkeborg har valgt deres første fælles beredskabschef

Klaus Hebsgaard. Arkivfoto

Viborg og Silkeborg kommuners beredskaber fusionerer den 1. januar 2016 til et fælles beredskab, og den kommende beredskabschef er nu ansat. Det bliver den 44-årige Klaus Vibe Hebsgaard, der kommer til at stå i spidsen for det nye beredskab. Han kommer fra en stilling som stationsleder hos Falck.

Klaus Vibe Hebsgaard tiltræder den 1. april 2015 i Viborg Kommune, hvor han skal stå i spidsen for processen med at sammenlægge de to kommuners nuværende beredskaber til et fælles beredskab. Den 1. januar 2016 tiltræder han som beredskabschef for det nye fælles beredskab for Viborg og Silkeborg Kommuner.

22 ansøgere til stillingen

Klaus Vibe Hebsgaard kommer fra en stilling som stationsleder hos Falck i Ikast med ansvar for 12 stationer. Han har over 20 års erfaring med i bagagen fra beredskabsområdet, brandvæsen og kommunal administration.

Klaus Vibe Hebsgaard er udvalgt til den nye stilling af den politiske styregruppe for sammenlægningsprocessen, som Viborg og Silkeborg kommuner har etableret i fællesskab. Styregruppen består af medlemmer fra de eksisterende beredskabskommissioner i de to kommuner. Der var 22 ansøgere til stillingen som beredskabschef.

Skal sikre korpsånd i nyt beredskab

Torsten Nielsen, borgmester og formand for beredskabskommissionen i Viborg Kommune, glæder sig over ansættelsen af den nye beredskabschef:

”Ved at ansætte Klaus Vibe Hebsgaard får vi en dygtig og nytænkende beredskabschef. Han er en yderst kompetent leder, og jeg er sikker på, at hans erfaring og ledelsesmæssige kompetencer vil bidrage til, at vi kommer sikkert i havn med den sammenlægningsproces, vi er i gang med”.

Steen Vindum, borgmester og formand for beredskabskommissionen i Silkeborg Kommune, ser frem til samarbejdet med Klaus Vibe Hebsgaard:

”Klaus Vibe Hebsgaard er den helt rette til at lede vores kommende fælles beredskab. Han har evnerne til at udvikle det til et effektivt og tidssvarende beredskab med en stærk fælles korpsånd”.

Konstitueret brandchef i Viborg Kommune, Vagn Erik Jensen, og beredskabschef i Silkeborg Kommune, Mads Bjerre Nielsen, fortsætter i deres nuværende roller, indtil sammenlægningen træder i kraft 1. januar 2016.

Administrationen for det nye beredskab, herunder beredskabschefen, placeres fra 1. januar 2016 på Silkeborg brandstation.

Annonce