Redder-jobbet stiger i prestige

Det er i befolkningens øjne blevet mere prestigefyldt af være redder. I en ny undersøgelse er redderjobbet nu nummer 15 på listen over de jobs, som folk forbinder med prestige. Det er en fremgang på syv pladser i forhold til en tilsvarende undersøgelse i 2006. På en skala fra 0 til 10, hvor 10 er det højeste, får redderjobbet nu 6,51 point.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for Ugebrevet A4 og Avisen.dk. I alt er godt 2.000 danskere blevet spurgt om, hvor meget prestige, som de forbinder med forskellige jobs.

Øverst på listen finder man jobbet som pilot, der får en gennemsnitlig score på 8,05 point ud af 10 mulige. Derefter følger jobbene som hospitalslæge, praktiserende læge og advokat.

Jobbet som redder – der i undersøgelsen har den noget misvisende betegnelse ”Falckmand/redder” – kommer ind på en 15. plads, lige efter programmør og revisor samt lige før modedesigner og fodboldspiller. Redderjobbet får en gennemsnitlig score på 6,51, hvilket er 0,43 bedre end ved en tilsvarende undersøgelse i 2006. Redderjobbet er dermed rykket syv pladser frem på ranglisten.

Nederst på listen finder man kontanthjælpsmodtagere og dagpengemodtagere samt reklameomdelere, parkeringsvagter og rengøringsassistenter.

Annonce