Beredskabet og Forsvaret er igen med ved Copenhagen Pride Parade

Igen i år deltager en større gruppe fra beredskaberne og Forsvaret i Copenhagen Pride Parade, der finder sted den 20. august 2016. Optoget gennem Københavns gader – der ventes at få omkring 120.000 deltagere – er både en markering af seksuelle minoriteters rettigheder og af kampen for mangfoldighed og tolerance.

Det er gruppen ”Blå blink på Priden”, som i lighed med de seneste år arrangerer beredskabets deltagelse i Copenhagen Pride Parade.

”Vi deltager selvfølgelig igen i år for at sætte fokus på mangfoldighed og tolerance. Vi kommer fra en uniformet verden, som mange måske tror det er svært at være i, hvis man er homoseksuel. Vi vil gerne vise, at det sagtens kan lade sig gøre”, fortæller Tim Ole Simonsen, der til daglig ansat i Hovedstadens Beredskab.

Plads til alle

”Med vores deltagelse vil vi gerne vise at her er plads til alle. Sidder der en ung homoseksuel dreng eller pige og tror, at de ikke kan blive brandmand eller ambulanceredder, vil det være rigtig ærgerligt, at vi går glip af dem som kommende medarbejdere. Derudover ved vi, at der rundt omkring på stationerne sidder folk og trykker sig, fordi de ikke har lyst til at springe ud, der hvor de er ansat”, siger Tim Ole Simonsen.

Når man som homoseksuel vælger at springe ud, viser flere undersøgelser, at det også er i forhold til kollegaer på arbejdspladsen, at man frygter reaktionen. I en undersøgelse fra 2014 var det ud af 750 adspurgte homoseksuelle kun cirka halvdelen, der var sprunget ud på deres arbejdsplads.

”For den enkelte er det en stor beslutning at springe ud. Kan vi med vores initiativ hjælpe nogen på vej, vil det være en stor ting”, siger Tim Ole Simonsen – og tilføjer: ”Som en i vores gruppe sagde: Livet er for kort til at lyve om sig selv”.

Forsvaret har i år valgt at deltage officielt, så Forsvarets øverste ledelse bakker op og deltager i paraden. Det gør Forsvaret som en del af deres indsats som mangfoldig arbejdsplads og en del af Forsvarets rekrutteringsarbejde.

Læs mere om ”Blå blink på Priden” på Facebook.

Annonce