Brandmændenes OL kommer til Aalborg

Fra underskrivelsen af aftalen om arrangementet. Fra Venstre: Per Vedsted, Nordjyllands Beredskab, borgmester Thomas Kastrup-Larsen og beredskabsdirektør Diana Sørensen.

Når World Firefighters Games bliver afholdt for 14. gang i 2020, sker det med Aalborg som ramme. I perioden 22. – 29. august forventer Aalborg Events og World Firefighters Games, at omkring 5.000 brandmænd og 1.500 ledsagere fra hele verden vil tage til Aalborg for at dyste i 41 discipliner.

Der vil både være helt almindelige idrætsgrene som eksempelvis fodbold, tennis og badminton samt publikumsvenlige discipliner, der tager udgangspunkt i brandmændenes profession, f.eks. Toughest Firefighter Alive og Bucket Brigade. Toughest Firefighter Alive rummer fire discipliner: Løb med brandslange, forhindringsbane, håndtering af stiger på tårn samt trappeløb. En stor del af disse konkurrencer vil blive afviklet på byens pladser.

Legene har været afholdt siden 1990, hvor første udgave af legene blev afviklet i Auckland, New Zealand. Sidst World Firefighters Games blev afholdt i Europa var i 2008, hvor Liverpool var værtsby. I 2018 afholdes legene i Sydkorea. Deltagerne er både fuldtids- og deltidsbrandmænd samt frivillige.

Stolte over værtskabet

Hos brandmændene i Nordjylland er der glæde over eventen:

”Nordjyllands Beredskab er meget stolte over, at værtskabet for World Firefighters Games 2020 kommer til Aalborg og Nordjylland. Det er en stor ære at få besøg af brandmandskolleger fra hele verden og vise dem Aalborg, men også at vise hvad vi kan i Nordjylland og Danmark”, fortæller Diana Sørensen, der er direktør i Nordjyllands Beredskab.

”Et af de elementer, som vi fra Nordjyllands Beredskab håber på at kunne vise deltagerne, er det gode tværfaglige samarbejde mellem aktørerne på beredskabsområdet, som politiet, Forsvaret, det præhospitale område, Beredskabsstyrelsen og Falck. Vi er i Danmark kendte for at udnytte hinandens ressourcer på tværs og samarbejde om opgaverne. Det håber vi at kunne give vores kolleger et godt indtryk af. Samtidig håber vi på at kunne stille deltagere til nogle af de forskellige konkurrencer, og går allerede i træning for at kunne sætte Nordjyllands Beredskab på verdenskortet i disse konkurrencer”, siger Diana Sørensen.

Annonce