Nordjyllands Beredskab indgår 10-årig brandslukningskontrakt med Falck

Nordjyllands Beredskab, der geografisk set er landets største beredskab, har indgået en 10-årig brandslukningskontrakt med Falck. Kontrakten træder i kraft allerede 1. januar 2018, og den omfatter driften af 32 nordjyske brandstationer, som er fordelt på 11 kommuner. Der er i dag ca. 550 deltidsbrandfolk på brandstationerne.

Den nye brandslukningskontrakt er kommet i hus inden for de økonomiske rammer, som bestyrelsen for Nordjyllands Beredskab havde sat, og bestyrelsens formand, Hjørring-borgmester Arne Boelt (S), er godt tilfreds med kontrakten:

”Jeg ser frem til det fortsatte samarbejde mellem Nordjyllands Beredskab og Falck. Jeg forventer, at vi blandt andet kommer til at nyde godt af synergierne fra den fælles vagtcentral, som Nordjyllands Beredskab deler med Region Nordjylland, Aalborg Kommune og Falck”, siger Arne Boelt.

For konstitueret direktør i Nordjyllands Beredskab, Per Vedsted, har det været afgørende, at der i aftalen er perspektiver og fleksibilitet for fremtidens nordjyske beredskab. ”Aftalen indeholder fælles incitamenter for innovation, som bygger videre på igangværende udviklingsprojekter”, siger han.

”Vi er stolte over at forsætte samarbejdet med Nordjyllands Beredskab og vil gøre os umage med at sikre at nordjyderne har et stærkt og sammenhængende beredskab af høj kvalitet”, siger divisionsdirektør Diana Sørensen fra Falck.

Nordjyllands Beredskab dækker kommunerne Hjørring, Morsø, Brønderslev, Frederikshavn, Jammerbugt, Læsø, Rebild, Thisted, Mariagerfjord, Vesthimmerland og Aalborg. Beredskabet servicerer flere end 585.000 borgere og dækker et areal på 7.878 km2.

Annonce