Brandværn nedlægger sig selv

Den 1. februar 2015 er det endegyldigt slut med det frivillige brandværn i Aller. Efter 113 år har brandværnet besluttet at nedlægge sig selv på grund af akut mangel på frivillige brandfolk i lokalområdet. De tilbageværende brandfolk vil dog kunne fortsætte i nabobrandværnet i Tyrstrup, som der i forvejen er et tæt samarbejde med.

Aller Frivillige Brandværn varetager i dag brandslukningen i Aller-, Hejlsminde- og Hejls-området i samarbejde med Tyrstrup Frivillige Brandværn. Akutte brand-, rednings- og miljøopgaver vil fremover blive varetaget af Tyrstrup Frivillige Brandværn med assistance fra nabostationerne. Borgerne vil således også i fremtiden få hurtig hjælp, når den røde hane galer.

“I Aller Frivillige Brandværn må vi desværre konstatere, at vi efter at have tjent de lokale borgere i 113 år nu ikke længere kan skaffe de nødvendige frivillige brandmænd til at vi på alle tider af døgnet kan sikre udrykning med tilstrækkeligt mandskab”, siger brandkaptajn Rasmus Svensson fra Aller Frivillige Brandværn.

Beredskabskommissionen i Kolding Kommune har netop taget brandværnets beslutning til efterretning. Kommissionen glæder sig over, at de brandfolk, der fortsat ønsker at være aktive i Kolding Brandvæsen, har mulighed for at overgå til eksempelvis Tyrstrup Frivillige Brandværn.

Annonce