Frygter at ny spareplan går ud over sikkerheden

Google Maps
Brandstationen i Roskilde

Fra maj skal brandfolkene i Roskilde varetage serviceopgaver, samtidig med, at de indgår i det akutte udrykningsberedskab. Og det vil ifølge brandfolkene ikke kunne hænge sammen. Tværtimod vil det gå ud over sikkerheden for borgerne. Ifølge beredskabsdirektøren er der imidlertid ingen vej uden om besparelserne – og beredskabet vil kunne dækkes fra nabostationer.

Dagbladet Roskilde skriver, at den kommende effektivisering, hvor brandfolkene i det akutte beredskab også skal løse serviceopgaver, for eksempel vil betyde, at brandmanden står og løfter en ældre dame, der er faldet i hjemmet, når der kommer en udrykning til Viby. Så vil han ikke kunne nå frem i tide til branden, plus at der ikke vil være nogen til at samle fru Olsen op, mens brandfolkene er på udrykning.

”Hvad hvis vi er til ildebrand, skal de så ligge på gulvet tre-fire timer, indtil vi kan komme?”, spørger Jan Højen, der er tillidsmand på Roskilde brandstation.

Østsjællands Beredskabs beredskabsdirektør, Lars Robetje, understreger dog, at der ikke er nogen vej uden om besparelserne, der er en følge af de besparelser, som Østsjællands Beredskab er pålagt. Beredskabsdirektøren er imidlertid sikker på, at man kan holde niveauet, selvom brandfolkene skal lave noget mere. Han forklarer således, at man skal vænne sig til at se beredskabets stationer som en helhed, så der måske kommer andre brandfolk for at klare opgaverne.

”Hvis der er brandfolk ude på opgave på én station, er der brandfolk hjemme på en anden station. På den måde mener vi stadig, vi kan løse opgaverne for kommunerne”, siger Lars Robetje.

Annonce