Gribskov står fast: Forlader Frederiksborg Brand og Redning om et år

Om godt et år får Frederiksborg Brand og Redning to brandstationer færre. Gribskov Kommune har nemlig truffet den endelige beslutning om at forlade det fælleskommunale beredskab. Kommunen lægger dog op til, at der også fremover skal være et tæt beredskabssamarbejde med nabokommunerne.

Tilbage i juni besluttede Gribskov Kommune, at man ville varsle Frederiksborg Brand og Redning om, at kommunen ønskede at træde ud af beredskabssamarbejdet.

Det oprindelige varsel blev givet med række forbehold, herunder at det skulle sikres, at der i Frederiksborg Brand og Rednings vedtægter ikke var forhold, som gav uhensigtsmæssige udgifter i forbindelse med kommunens udtræden. Men det videre analysearbejde har nu medført, at kommunen har besluttet at fastholde, at man påbegynder en udtræden af samarbejdet.

Tidsperspektivet er, at endelig udtræden sker med udgangen af 2020.

Er stolte af det lokale brandvæsen

Begrundelsen for beslutningen er en bekymring om økonomien samt et ønske om at fortsætte med udviklingen af et deltidsbrandvæsen i Gribskov Kommune.

”Vores beslutning om udtrædelse af Frederiksborg Brand og Redning handler grundlæggende om, at vi gerne vil sikre vores deltidsbrandvæsen, som vi er meget stolte af i kommunen. Når det er sagt, så er vi meget optaget af fortsat at have et tæt samarbejde med de øvrige kommuner – også efter udtrædelsen. Vi ser frem til en konstruktiv og respektfuld proces”, siger borgmester Anders Gerner Frost.

Første skridt er, at der nedsættes en forberedende beredskabskommission i Gribskov Kommune, som skal håndtere til den videre proces og få afklaret de fremadrettede rammer for brandstationerne i Gilleleje og Helsinge.

Annonce