Nyt beredskab er blevet navngivet: Østjyllands Brandvæsen

Google Maps
Brandstationen i Ny Munkegade i Aarhus.

Navnet lå lige for, men nu er det blevet officielt: Aarhus, Odder, Samsø og Skanderborg kommuners fælles beredskab kommer til at hedde Østjyllands Brandvæsen. Det nye brandvæsen skal fra 1. januar 2016 servicere 400.000 borgere, og der forventes ca. 2.000 udrykninger om året i de fire kommuner.

Borgmestrene fra Odder, Skanderborg og Samsø kommuner samt teknik- og miljørådmanden fra Aarhus Kommune underskrev samarbejdsaftalen for det nye beredskab i december 2014, og nu er man altså blevet enige om, at beredskabet skal hedde Østjyllands Brandvæsen.

”Vi har lagt vægt på, at vores nye navn også svarer til den selvforståelse, der er blandt vores ansatte, og de historiske perspektiver, der ligger bag navnet. Selv om vi løser en bred vifte af både beredskabsopgaver og serviceopgaver, ser mange ansatte sig selv som ’brandmænd’.  Det er der vores medarbejderes identitet ligger, og derfor har vi valgt navnet ’Østjyllands Brandvæsen’. Udover at det selvfølgelig siger noget om geografien, så fortæller det også, at en af vores kerneopgaver er at forebygge og bekæmpe brand”, siger beredskabscheferne Lars Hviid, Søren Rekly og Bjarne Vinther i en fælles kommentar.

Travlt år i vente

Lige nu arbejder en projektorganisation fra de fire kommuner på højtryk for at gøre det nye § 60-selskab klar til den 1. januar 2016. Det er en stor og kompleks opgave at skille beredskabet ud af kommunerne og lave et nyt selskab – mange ting skal undersøges og beregnes, og meget skal forhandles på plads imellem kommunerne i de kommende måneder, men målet er klart:

”I det nye selskab fokuserer vi på at skabe størst mulig tryghed for samtlige 400.000 borgere, uanset hjemkommune. Det gør vi blandt andet ved at skabe de bedst mulige rammer for samtlige ansatte”, siger formanden for projektorganisationens styregruppe, Lisbeth Binderup.

De fire byråd skal lige inden sommerferien træffe beslutning, om hvordan selskabet skal organiseres, så man i efteråret kan tage hul på alle de praktiske opgaver med at samle beredskaberne og inddrage medarbejderne endnu mere i processen.

Annonce