Livreddere havde usædvanligt travl sæson

Arkivfoto: TrygFonden

I denne uge lukkede livredderne fra TrygFonden Kystlivredning tårnene for sidste gang i år. Badesæsonen bød på den koldeste juli i 22 år, men satte spurten ind i august med hedebølge og ekstraordinært mange mennesker på strandene. Det gør sæsonen til den anden mest travle inden for de seneste 10 år. Livredderne har gennemført 67.514 indsatser, hvoraf de 32 har involveret personer i livsfare.

“Det har på mange måder været en speciel sæson i år – både pga. corona, men også med det vejrskifte vi oplevede. Fra at have overvåget halvtomme strande i juli, fik livredderne pludselig travlt i august, da badevejret for alvor kom og tiltrak ekstraordinært mange mennesker”, fortæller Anders Myrhøj, der er kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, og fortsætter:

“De fleste har passet godt på i vandet, men fralandsvinden har igennem hele sæsonen overrasket badegæsterne og skabt farlige situationer. Det har givet anledning til en del redningsaktioner, fordi det ikke er alle, som har været rutinerede nok til at forudse de problemer, som vinden giver – også når den ikke umiddelbart synes særlig kraftig”.

De foreløbige tal fra TrygFonden Kystlivredning viser, at livredderne i år har gennemført 67.514 indsatser, hvoraf de 32 aktioner har involveret personer i livsfare. Til sammenligning var der i 2019 i alt 67.480 indsatser med 12 aktioner, hvor det vurderes, at personer var i livsfare, mens der i 2018, som var en historisk varm sommer, var 88.355 indsatser, hvoraf 52 blev vurderet at være livreddende.

“Denne sommer ender som den anden mest travle sæson igennem de seneste 10 år, når vi ser på det samlede antal aktioner. Det er noget af et paradoks at tale om en af de travleste livreddersæsoner i 10 år, for jeg tror, de fleste danskere går med den følelse, at sommeren indtil for to uger siden i meget ringe grad indbød til badning og strandtur”, siger René Højer, der er programchef i TrygFonden.

Annonce