Brandmuseum i København har fordoblet besøgstallet på bare et år

Arkivfoto: Søren Weiss, Brandmuseet.

For Brandmuseet på Vesterbro Brandstation i København har 2023 været et særligt travlt år. Mere end 9.000 gæster benyttede sig af tilbuddet om gratis entré og besøgte museet. Det er tæt på en fordobling af besøgstallet i forhold til året før – og sprænger alle tidligere besøgsrekorder. Det er en lille gruppe af frivillige og nogle få medarbejdere, som sørger for at museet kan holde åbent.

Brandmuseet i København er særligt populært blandt børnefamilier, børnehaver og skoleklasser, der kommer for at lære om brandvæsenets udvikling og mere end 300-årige historie i Hovedstaden med indsatser ved katastrofer i krigs- og fredstid. I museet børneafdeling, Børnenes Brandstation, kan de yngste gæster slippe fantasien løs og samtidig lære en masse om forebyggelse, brandsikkerhed og førstehjælp på en sjov og legende måde.

”Det sidste år har overgået alle vores forventninger, og vi er både meget stolte og taknemmelige for de mange, som har valgt at besøge os på Brandmuseet. Som et mindre museum har vi begrænsede midler og profilerer os på at have gratis entré, og at museet appellerer til alle aldre, herunder det yngre publikum med en udstilling, der spiller på sanserne, og hvor man må røre ved mange af tingene”, fortæller Frank Trier Mikkelsen, der er driftsansvarlig for Brandmuseet.

Ekstra åbningsdage i vinterferien

Det er en lille gruppe af dedikerede frivillige og nogle få medarbejdere, som sørger for at museet kan holde åbent hver tirsdag og lørdag året rundt. Derudover tilbyder museet rundvisninger, afholder foredrag og deltager i en række arrangementer i løbet af året, hvor brandvæsenets historie levendegøres, blandt andet med de flotte veterankøretøjer til Beredskabets Dag, det traditionsrige juleoptog og ved Historiske Dage i København.

Brandmuseet er beliggende på Vesterbro Brandstation, Enghavevej 170, hvor der er åbent tirsdag og lørdag kl. 10-14 og gratis entré for alle. I den kommende vinterferie i uge 7 og 8 vil der være åbent tirsdag, onsdag, torsdag samt lørdag i begge uger.

Annonce