Brandvæsen nedlægger chefstilling og leder efter nye besparelser

Efter et merforbrug på 6,4 mio. kr. i 2018 er der nye besparelser på vej i Vestsjællands Brandvæsen. I første omgang har brandvæsenet valgt at nedlægge stillingen som chef for brandvæsenets myndighedsområde, og den nuværende chef fratræder. Samtidig har beredskabsdirektør Helle Søeberg meldt ud, at hun arbejder med en tilpasning af organisationen.

Ifølge en intern orientering fra beredskabsdirektør Helle Søeberg har der i 2018 været et ”betydeligt merforbrug” på 6,4 mio. kr. Derfor arbejder beredskabsdirektøren nu med en tilpasning af organisationen, ligesom der er iværksat en dybdegående analyse af Vestsjællands Brandvæsens økonomi for at finde yderligere besparelses- og effektiviseringsmuligheder.

Konkret er det nu besluttet, at Vestsjællands Brandvæsens ledelse skal reduceres, således at stillingen som chef for myndighedsområdet nedlægges. Den nuværende chef fratræder derfor sin stilling senest ved udgangen af juli 2019. I den mellemliggende periode vil han fungere som chefkonsulent med ansvar for udvalgte strategiske opgaver, f.eks. næste generation af de kommunale beredskabsplaner og kommunale klimatilpasningsplaner.

Helle Søeberg bebuder, at hun senere vil komme med en konkret udmelding om den påtænkte organisationsændring og en tidsplan.

Annonce