Ny døgnbemandet brandstation – men deltidsbrandfolk har sagt op i protest

Google Streetview

Flaget var hejst, og borgmesteren holdt tale, da den døgnbemandede brandstation i Bolbro ved Odense blev indviet i går. Men det var ikke alle, der smilede lige meget, for syv af de otte deltidsbrandfolk, som hidtil har været tilknyttet stationen, har sagt op. For fra i går blev stationen bemandet med fire fuldtidsansatte brandmænd, og så er der faktisk ikke mere arbejde tilbage til de deltidsansatte.

“Vi er ærgerlige”, siger Peter Juul, som fra 31. januar er tidligere deltidsbrandmester på stationen, til Fyens Stiftstidende.

Ifølge statistikken vil de fastansatte køre til 99 procent af udrykningerne. “Der bliver så at sige ingen brande tilbage at køre efter. Vi brænder for at være brandmænd, men når der ikke bliver flere ildebrande at slukke, så mister vi engagementet”, siger Peter Juul.

Peter Juul er dog ikke uenig i, at det vil forbedre brandservicen i den vestlige del af byen, når de røde biler nu kan blæse ud igennem portene et øjeblik efter, at alarmen har lydt. Men han er ked af den måde, som bruddet skete på. Sammen med de øvrige otte deltidsbrandfolk rettede han i december henvendelse til ledelsen hos Odense Brandvæsen for at blive klogere på deres rolle efter i går. Derefter skrev de syv af dem deres opsigelse.

Men ifølge beredskabschef Peter Staunstrup er der tale om en lykkelig skilsmisse. “Vi er skiltes som de bedste venner. De er gode og dygtige folk, men de kan også se fremtidsperspektiverne. Statistisk bliver der kun en udrykning om måneden, som de skal køre til, og det må vi nu klare med tilkald fra Åsumvej-stationen”, siger Peter Staunstrup til Fyens Stiftstidende.

Kun en enkelt af deltidsbrandfolkene er blevet tilbage i folden. Det er Benny Petersen, som har valgt at beholde bipperen tre måneder mere. “Det er kun omkring fire år siden, jeg tog uddannelsen, så jeg vil da gerne bruge den lidt mere”, siger han. Han frygter den dag, hvor stationens fastansatte er sendt af sted til en stor brand, og der så kommer endnu en alarm. “Så kan jeg sætte mig ind i tankvognen, som man kan køre alene. Men når jeg når frem, kan jeg kun begynde at lægge slanger ud, mens jeg venter på, at de andre fra Åsumvej dukker op”, siger han.

Annonce