Stor opbakning til blå blink på Copenhagen Pride

Sidste weekend blev årets Copenhagen Pride afviklet i strålende solskin, og der var stor opbakning til det uniformerede Danmarks bidrag til det store arrangement, der er en markering af seksuelle minoriteters rettigheder og af kampen for mangfoldighed og tolerance. Også i år indgik en ambulance med Region Hovedstadens logo i regnbuefarve.

Københavns Politi og arrangørerne anslår, at årets parade bestod af over 22.000 deltagere og at mellem 130.000 og 150.000 tilskuere havde taget opstilling langs ruten.

”Blå blink på Priden” er det uniformerede Danmarks bidrag til den farvestrålende folkefest, og for 3. år i træk blev der sat fokus på, at mangfoldighed og tolerance også er vigtige emner på arbejdspladserne indenfor beredskabet.

Gruppen fik i år officiel deltagelse af chefer fra såvel Forsvaret som beredskabet. Fra Forsvaret deltog kontreadmiral Nils Wang fra Forsvarsakademiet samt skolecheferne fra hærens og søværnets officersskoler. Fra Hovedstadens Beredskab deltog beredskabsdirektør Jakob Vedsted Andersen.

Chefen for Forsvarsakademiet, kontreadmiral Nils Wang, sagde under paraden: “Retten og friheden til at være, hvem man vil, er jo alligevel nogle af de frihedsværdier og menneskerettigheder, som Forsvaret kæmper for”.

Chefopbakning har stor betydning

”På flere plan betyder den meget synlige støtte fra chefer i organisationerne utroligt meget. For den enkelte, er støtten uvurderlig i forhold til at kunne være den, man er, og være åben omkring det. For organisationerne betyder det, at man kan tiltrække medarbejdere, der ellers ikke kunne se sig selv passe ind”, siger Tim Ole Simonsen, der er en af initiativtagerne til ”Blå blink på Priden”.

Også fra politisk side havde arrangementet bevågenhed. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, Region Hovedstaden, og borgmester Jørgen Glenthøj, Frederiksberg, var forbi gruppen før afgang, blandt andet for at se den deltagende ambulance med Region Hovedstadens logo i regnbuefarver.

”Blå blink på Priden” har fået direkte støtte fra Hærens Konstabel- og Korporalforening, Beredskabsforbundet, Forsvarsakademiet, FOA, Landsklubben for Deltidsansatte Brandfolk og Frederiksberg Brandvæsen.

foto 22

foto 15

foto 3

foto 2

Annonce