Vagtcentral bliver Falck-station i Brønderslev

Brønderslevs Falck-station flytter ifølge planen til Sdr. Omfartsvej til jul. Det oplyser regionsdirektør Diana Sørensen fra Falcks Region Nord. “Vi håber på at kunne fremskynde processen så meget, at vi kan flytte ind lige før juletid i år. Der ligger nu tegninger klar for den nye station på Sdr. Omfartsvej. Og medarbejderne har været inde over og godkendt planen – nu skal vi have hentet tilbud hjem på byggeriet”, siger Diana Sørensen.

Vagtcentralens mandskab flyttede til Aalborg i marts, og bygningen på Sdr. Omfartsvej har stået tom siden. Den eksisterende bygning skal fremover tjene som velfærdsbygning. “Her skal der indrettes soverum, opholdsrum samt kontorfaciliteter samt et mødelokale, hvor vi kan samle mange medarbejdere ét sted”, siger Diana Sørensen til Nordjyske. Ved siden af den eksisterende bygning skal der opføres garager til brandkøretøjer og ambulancer.

Falck-stationens nye adresse kan give nogle af brandfolkene problemer med at nå frem inden for den krævede tid, når alarmen lyder. “Vi er i dialog med beredskabschefen. Vi skal have kigget på, hvor brandmændene bor, hvor deres arbejde ligger, og hvordan de kan nå frem”, tilføjer Diana Sørensen. Brandfolkene skal være fremme på bare fem minutter – både fra deres bopæl og fra deres arbejdsplads. “Og det er ikke nogen umulig opgave”, konkluderer regionsdirektøren. “Det er klart, at det for nogle medarbejdere har konsekvenser, at vi flytter stationen. Nogle får kortere vej – og nogle lidt længere, men den problematik kigger vi på lige nu. Og det er ikke en ukendt udfordring for os. Det vil vi gøre alt for at løse”, siger Diana Sørensen til Nordjyske.

Falck har vurderet, at den gamle stationen i Vestergårdsgade trænger hårdt til vedligeholdelse, og samtidig er den uhensigtsmæssig at køre til og fra med de forholdsvis store slukningskøretøjer. Den gamle station er nu sat til salg, men den er endnu ikke afhændet. “Vi har valgt at lade salget af bygningerne i Vestergårdsgade indgå i processen. Vi havde flere, der tilkendegav, at de var interesserede i dels at købe den gamle, dels bygge den nye station”, fortæller Diana Sørensen og tilføjer, at Falck har allieret sig med et rådgivende ingeniørfirma, der skal står for processen: “Og de står også for at sælge den gamle bygning”.

Annonce