61-årig mand dømt for påkørsel af betjent

En 61-årig mand fra Harlev i Østjylland er blevet idømt en behandlingsdom på en psykiatrisk afdeling for bevidst at have påkørt en betjent og en patruljevogn. Han blev desuden dømt for spritkørsel og kørsel uden førerret og blev frakendt førerretten i 10 år. Endvidere fik han konfiskeret en bil.

Den 61-årige blev anholdt en aften i februar, hvor en patrulje fra Østjyllands Politivar på en målrettet færdselsindsats i Harlev. Patruljen opdagede den 61-årige, der kom kørende i meget lav fart, og de fik mistanke om, at han var påvirket.

Da en af betjentene løb hen til bilen for at tage kontakt, drejede den 61-årige imidlertid ind i ham med bilen, så betjenten væltede ned på asfalten.

Den anden betjent kørte op på siden af den 61-årige, der flere gange svingede ind i siden på patruljebilen, inden det til sidst lykkedes at få standset manden. Det viste sig efterfølgende, at han både var påvirket af alkohol og frakendt førerretten.

Også dømt for dokumentfalsk

Torsdag blev han dømt for grov vold og for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed, ligesom han blev dømt for spritkørsel og kørsel uden førerret. Desuden blev han dømt for dokumentfalsk, da han havde forfalsket en fuldmagt og købsaftale i forbindelse med registreringen af sin bil.

”Den 61-årige er tidligere dømt for flere tilfælde af spirituskørsel og andre færdselsovertrædelser og har med sin kørsel skabt utryghed for flere borgere. Ud fra den mentalerklæring, som blev udfærdiget, er jeg tilfreds med, at han blev idømt indlæggelse og behandling på en retspsykiatrisk afdeling”, siger anklager Iben Holm.

Den 61-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen på stedet.

Annonce