Tre handlekraftige skolepiger indstillet til dusør

Tre piger på ni år hjalp mandag politi og eftersøgningshold fra blandt andet Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet med at finde en dement kvinde på 83 år, der havde været forsvundet i over et døgn i området af Silkeborg. Pigernes dygtighed og hjælpsomhed bliver nu belønnet af Midt- og Vestjyllands Politi.

De tre ni-årige skolepiger ringede mandag eftermiddag til politiet, fordi de havde fundet en 83-årig kvinde sovende under en busk på Dybdal Skovvej i Resenbro ved Silkeborg. Den 83-årige kvinde var dement og havde været meldt savnet siden hun søndag ved middagstid forsvandt fra sit plejehjem i Silkeborg.

”De tre piger skal have stor ros og anerkendelse for deres flotte indsats. På trods af deres unge alder handlede de resolut og helt efter bogen, da de hjalp politi og redningshold med at finde den demente kvinde. Deres engagement og handlekraft er langt ud over, hvad man kan forvente af børn i den alder. Det vil vi gerne takke dem for ved at indstille dem til en dusør”, fortæller Jens Langdal, der er leder af Silkeborg Lokalpoliti.

Et korps af politifolk – herunder hundepatruljer og helikopter – var søndag og mandag sammen med frivillige, Hjemmeværnet, pårørende og Beredskabsstyrelsen i gang med at lede efter den demente kvinde. Pigerne roses også for, at de på eget initiativ valgte at deltage i denne eftersøgning, der på det tidspunkt havde været i gang i over et døgn. De tre skolepiger kan nu se frem til et symbolsk pengebeløb som belønning for indsatsen.

Midt- og Vestjyllands Politi er sammen med resten af eftersøgningsmandskabet taknemmelig for al den opbakning og hjælp, lokale borgere og andre ildsjæle har ydet i forbindelse med denne eftersøgning.

”I sådan en situation, hvor en hjælpeløs borger er forsvundet i mange timer, tikker uret. Det er derfor afgørende, at borgerne hjælper os med observationer eller ligefrem deltager i selve eftersøgningen. Derfor skal der også lyde en stor tak til samtlige frivillige, der har deltaget i eftersøgningen”, siger Jens Langdal.

Annonce