Ung mand tiltalt for at skyde fyrværkeri mod politiet

Siden årsskiftet har en 17-årig mand siddet varetægtsfængslet for at have skudt fyrværkeri mod tre politifolk. Nu har anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi så besluttet at rejse tiltale mod ham. Han bliver dermed en af de første, som bliver tiltalt for overtrædelse af den nye straffelovsparagraf, som blev indført for at imødegå fyrværkeri-angreb på især brandfolk og politifolk.

Den 17-årige er tiltalt for i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde med forsøg på vold af særlig farlig karakter, at have angrebet tre politifolk med et bomberør. Angrebet fandt sted den 1. januar 2021 kl. ca. 00.20 på Høje Taastrup Station.

Den 17-årige er dermed som en af de første tiltalt for overtrædelse af den nye § 119 b i straffeloven, som blev indført af Folketinget i december 2020 – netop for at imødegå fyrværkeri-angreb på blandt andre politifolk.

”At angribe politifolk med fyrværkeri, er noget vi ser på med stor alvor. Den nye paragraf giver mulighed for en markant strafforøgelse for dem, der angriber folk der arbejder i offentlig tjeneste”, fortæller Cecilie Mee Hansen, der er anklager i sagen.

Den 17-årige blev anholdt umiddelbart efter episoden, og han har været varetægtsfængslet indtil her til formiddag, hvor retten valgte at løslade ham. Anklagemyndigheden har kæret løsladelsen til landsretten.

Annonce