Fik hjertestop under løbetur – blev reddet af årets førstehjælper

Hvis ikke Mikkel Viksø havde lært førstehjælp, ville 64-årige Knud Erik Pedersen ikke være i live i dag. Under en løbetur faldt Knud Erik Pedersen pludselig om med et hjertestop, men heldigvis kom Mikkel Viksø forbi. Han havde lært førstehjælp 14 dagen forinden og gik straks i gang med at hjælpe Knud Erik Pedersen – og Mikkel Viksøs hurtige førstehjælpsindsats er årsag til, at Knud Erik Pedersen overlevede. Derfor har Røde Kors i dag kåret ham som Årets Førstehjælper.

”Det kan ikke understreges nok, at alle de nominerede i dag er vindere. Men vi hædrer her en person, der reddede en, han ikke kendte i forvejen, og som de omkringværende ikke kunne hjælpe”, siger generalsekretær Anders Ladekarl fra Røde Kors om baggrunden for bedømmelsen.

Og det var en glad vinder, der modtog prisen. ”Jeg er rigtig glad for at få prisen. Det betyder meget, men i virkeligheden betyder det meget mere, at jeg har hjulpet Knud Erik”, sagde Mikkel Viksø efter prisoverrækkelsen.

Knud Erik Pedersen er dybt taknemmelig over, at Mikkel kunne hjælpe den dag, ulykken ramte ham. ”Hvis Mikkel ikke var kommet den dag, var jeg død eller endt som en grøntsag – det er der ingen tvivl om, for hjertet var holdt op med at slå. Og der var ikke andre, som kunne førstehjælp”, siger han.

Det er 21. gang, at Røde Kors kårer Årets Førstehjælper. Prisen går hvert år til en person, der har ydet en særlig og modig førstehjælpsindsats og reddet livet for en anden.

Annonce