Falck lukker station på Frederiksberg

Den 1. november 2006 bliver Falcks station på Frederiksberg lukket. Lukningen er en konsekvens af, at Falck for kort tid siden tabte udbuddet af siddende sygetransport i Region Hovedstaden – af de 300.000 årlige sygetransporter blev en stor del nemlig udført fra stationen på Nordre Fasanvej. Falck beholder dog bygningerne og grunden, som måske igen kan komme til at huse en Falck-station, hvis aktivitetsniveauet stiger.

De seneste mange år har Falck-stationen på Frederiksberg ikke udført nogen udrykningsopgaver. I stedet har stationen været specialiseret i sygetransport og enkelte andre opgaver. De tilbageværende aktiviteter på Falck-stationen på Frederiksberg overføres til Falcks stationer i Hvidovre og Gladsaxe. Tilbage på Frederiksberg bliver Falcks datterselskab, AC Trafik, der fortsat vil anvende bygningerne i forbindelse med selskabets aktiviteter indenfor handicapkørsel og institutionskørsel.

Allerede for et par år siden overvejede Falck en lukning eller flytning af stationen på Nordre Fasanvej, efter at korpset havde fået et attraktivt tilbud fra en supermarkedskæde, som gerne ville købe grunden. Men Frederiksberg Kommune har klausuleret anvendelsen af grunden, således at den kun kan anvendes til offentlige formål, og kommunen sagde nej til, at anvendelsen kunne ændres. Derfor kan Falck heller ikke i dag umiddelbart sælge grunden, og Falck udelukker da heller ikke, at der atter kan komme en Falck-station på Frederiksberg, hvis Falcks aktivitetsniveau i Hovedstaden stiger – f.eks. i forbindelse med det kommende udbud af ambulancekørselen. Det vil dog kræve en omfattende renovering af de efterhånden meget nedslidte bygninger eller opførelsen af en helt ny station på grunden.

Falck-stationen på Frederiksberg blev taget i brug i 1980 som afløsning for Falck-stationerne på Lundtoftegade og Platanvej. Ifølge vedholdende rygter fik Falck den nye station kvit og frit af daværende storentrepenør Boye Nielsen – mod at denne overtog Zonens tidligere hovedsæde på Platanvej for at opføre lejligheder.

Annonce