Udbud gav ikke ændringer: Falck skal fortsat kvikteste i tre regioner

Arkivfoto: Rune Borre-Jensen, Region Midtjylland

De tre nuværende leverandører af kviktest for COVID-19 har alle vundet opgaven i endnu en periode. De nye kontrakter løber tre måneder, med mulighed for yderligere forlængelse, og gælder i udgangspunktet samlet set 300.000 daglige kviktest. Falck skal som hidtil stå for opgaven i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Sjælland.

På vegne af regionerne har Region Midtjylland netop afsluttet udbudsprocessen om at kvikteste danskerne for COVID-19. Syv virksomheder bød på opgaven, som, hvis den fulde kapacitet på op til 500.000 daglige tests udnyttes, samlet kan løbe op i flere mia. kr. Bliver der behov for færre tests, kan man dog også skære helt ned til 50.000 daglige tests.

Lavere pris

I udbuddet vægtede pris 50 pct. og kvalitet 50 pct., og efter vurderingen af de indkomne tilbud, blev resultatet, at regionerne indgår nye kontrakter med Falck, Carelink og Copenhagen Medical, som alle tre fortsætter med at næse-teste danskerne med antigentesten i de områder, hvor de i dag udfører opgaven.

”Med udbudsresultatet skærer vi en bid af prisen, og sikrer samtidigt hele landet dygtige leverandører, der leverer høj kvalitet. Det resultat kan vi kun være tilfredse med”, siger Anders Kjærulff, der er koncerndirektør i Region Midtjylland.

Fordelt på regionerne er der derfor følgende leverandørerne i perioden fra 10. maj 2021 til 10. august 2021:

  • Region Nordjylland / 28.500 daglige tests / Falck
  • Region Midtjylland / 63.000 daglige tests / Falck
  • Region Syddanmark / 58.500 daglige tests / Carelink
  • Region Sjælland / 39.000 daglige tests / Falck
  • Region Hovedstaden A / 60.000 daglige tests / Copenhagen Medical
  • Region Hovedstaden B / 51.000 daglige tests / Copenhagen Medical

Annonce