Præhospital

16 pct. af redderne har været testet positive for COVID-19

I alt 16 pct. af landets reddere er blevet testet positive for COVID-19 under pandemien. Det viser en medlemsundersøgelse fra Reddernes Udviklingssekretariat. Andelen af smittede er størst blandt de reddere, der kører liggende sygetransport, hvor 20 pct. er testet positive, mens 17 pct. af redderne i ambulancetjenesten og i brandberedskabet har fået det positive testresultat.

Præhospital

Ambulancebehandlere topper listen over vaccinerede

Blandt de autoriserede sundhedspersoner er det ambulancebehandlerne, der både har flest påbegyndte og afsluttede vaccinationsforløb for COVID-19. Det viser nye tal fra Sundhedsstyrelsen. I alt har 85 pct. af landets 661 autoriserede ambulancebehandlere påbegyndt vaccinationen, mens 71 pct. har fået begge vaccinationer.

Præhospital

Endnu et udbud af hurtigtests – nye leverandører fra 1. maj 2021

For to aktører indenfor beredskabet – Falck og SOS International – har hurtigtests for COVID-19 været en væsentlig aktivitet indenfor de seneste måneder. I dag har Falck opgaven i tre regioner, mens SOS International tester i dele af én region. Nu forsøger regionerne sig så igen med et udbud, der omfatter 200.000 tests om dagen. De nye kontrakter skal træde i kraft den 1. maj 2021.

Præhospital

Var klar til at bemande midtjyske ambulancer med værnepligtige

Dagene op til jul var hektiske hos Region Midtjylland. Regionens medarbejdere gik i hast i gang med at uddanne værnepligtige fra Beredskabsstyrelsen, så de kunne køre ambulancer mellem jul og nytår. Årsagen var frygt for, at pandemien ville bringe ambulancetjenesten i knæ. De værnepligtige kom dog ikke i arbejde, men en række ambulancer måtte nødbemandes med personale uden den lovpligtige uddannelse.

Præhospital

Her åbner Falck nye testcentre

I forbindelse med Falcks overtagelse af lyntest-opgaven i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Sjælland fra SOS International, opretter Falck nu en række nye testcentre i de tre regioner samt på Bornholm. Enkelte af centrene er allerede i drift, mens de sidste åbner på mandag.

Præhospital

SOS International skal betale regionernes ekstraregning til Falck

Efter at regionerne har fyret SOS International som leverandør af lyntests, så er der udsigt til en væsentlig prisstigning. Falck skal levere lyntests i tre af regionerne, og selv om parterne ikke vil oplyse, hvor stor prisforskellen er, så har det tidligere været fremme, at SOS International bød ind med halv pris i forhold til konkurrenterne. Men regionerne slår fast, at SOS skal betale ekstraregningen.

Præhospital

Falck skal ikke længere levere gratis COVID-19-tests

De seneste måneder har Falck leveret gratis COVID-19-tests fra et stort antal testcentre i hele landet. Men fra næste måned er det slut. Efter et udbud har regionerne valgt at indgå kontrakt med SOS International om hurtigtests i Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Hovedstaden og Region Sjælland, mens Carelink får kontrakten i Region Syddanmark.

Præhospital

Statsministeren takker det præhospitale personale

Under corona-krisen har der været fokus på den indsats, som læger og sygeplejersker yder. Men i et længere indlæg retter statsminister Mette Frederiksen nu en tak til blandt andet det præhospitale personale. Statsministeren understreger, at der ud over lægerne og sygeplejerskerne er en lang kæde af medarbejdere, som også fortjener at blive nævnt.