Præhospital

Falck skal ikke længere levere gratis COVID-19-tests

De seneste måneder har Falck leveret gratis COVID-19-tests fra et stort antal testcentre i hele landet. Men fra næste måned er det slut. Efter et udbud har regionerne valgt at indgå kontrakt med SOS International om hurtigtests i Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Hovedstaden og Region Sjælland, mens Carelink får kontrakten i Region Syddanmark.

Præhospital

Statsministeren takker det præhospitale personale

Under corona-krisen har der været fokus på den indsats, som læger og sygeplejersker yder. Men i et længere indlæg retter statsminister Mette Frederiksen nu en tak til blandt andet det præhospitale personale. Statsministeren understreger, at der ud over lægerne og sygeplejerskerne er en lang kæde af medarbejdere, som også fortjener at blive nævnt.

Præhospital

USA: Præmier skal få skeptiske brand- og ambulancefolk til at blive vaccineret

Siden pandemiens start er godt 670 af Los Angeles’ brand- og ambulancefolk blevet testet positive for corona-virussen. 12 har været indlagt og to er døde. Alligevel vil omkring halvdelen af byens brand- og ambulancefolk sige nej til at blive vaccineret. Det får nu brandvæsenet til at tage et utraditionelt middel i brug: Der er udsigt til præmier for at sige ja til vaccinen.

Brandvæsen

Beredskab har nået næsten alle brandsyn – trods corona

Trods corona-pandemien er Hovedstadens Beredskab næsten nået i mål med de brandsyn, som skal gennemføres i år. Beredskabet havde planlagt 3.088 brandsyn hos blandt andet skoler, plejehjem, hoteller, diskoteker, produktionsvirksomheder og brandfarlige oplag. Status er, at omkring 97 pct. af brandsynene er gennemført. Det er sket med fokus på nye ting som f.eks. brandfaren ved håndsprit.

Google Streetview
Brandvæsen

Brandstation er hårdt ramt af COVID-19 – halvdelen af brandfolkene er smittede

Brandstationen i Ballerup er hårdt ramt af COVID-19, og det sætter beredskabet under pres. I alt er ni ud af de 18 faste brandfolk testet positive, ligesom også flere indsatsledere er testet positive. Flere er alvorligt syge, mens andre lader til at komme hurtigere over symptomer. En yderligere – og større – gruppe er løbende blev testet, da de oplyste kriterierne for nære relationer.

Præhospital

Her vil Falck åbne 26 nye corona-testcentre

Der skal være maksimalt en times kørsel til et center, der tilbyder corona-lyntests. Det er Falcks ambition, og derfor vil redningskorpset i den kommende tid oprette 26 nye corona-testcentre. Det første nye center åbnede i dag i Holbæk med kapacitet til at udføre omkring 1.000 test om dagen. I morgen åbner Falck centre i Køge og Nykøbing Falster, og de kommende dage åbner yderligere 23 centre over hele landet.

Præhospital

Falck: Vi sætter alle sejl til og åbner 36 nye testcentre

Regionerne har bedt Falck om at sætte alle sejl til for at gøre klar til lyntest til danskerne som et supplement til det offentliges testcentre. Allerede fra lørdag morgen vil Falck tilbyde gratis test fra de eksisterende 12 testcentre landet over. I dag kan Falck teste omkring 5.000 personer om dagen, men et storstilet arbejde er søsat for at kunne øge kapaciteten til 50.000 daglige tests.

Præhospital

Falck skal levere 50.000 corona-tests om dagen

Regeringen og regionerne har indgået aftale med Falck om 50.000 daglige hurtigtest for COVID-19 til danskerne. Aftalen træder i kraft fra lørdag, og antallet af daglige hurtigtest vil hurtigst muligt herefter være 50.000. Falck skal teste ved redningskorpsets teststationer, trafikknudepunkter, butikscentre og lignende.