Selvtests skal sikre mod gentagelse af stort corona-udbrud hos beredskab

Google Streetview
Falck-stationen i Ballerup. Arkivfoto.

Alle brandfolk hos Beredskab Øst skal fremover selvteste sig for corona, inden de møder på vagt – uanset om de færdigvaccinerede eller ej. En sending selvtest-kits er allerede ankommet, efter at beredskabet for en uges tid traf beslutning om den nye strategi. Baggrunden for beslutningen er alvorlig: For et år siden blev Beredskab Øst ramt af et voldsomt corona-udbrud.

For et år siden blev Beredskab Øst med voldsom kraft ramt af et omfattende corona-udbrud på brandstationen i Ballerup. Det medførte mange syge brandfolk, og i kombination med sporadisk sygdom og nære kontakter blandt det øvrige brandmandskab, blev Beredskab Øst sat på en hård prøve.

Nu begynder Beredskab Øst så atter at se smitte blandt vaccinerede brandfolk. I et forsøg på at forstærke den smitteforebyggende indsats, er den første af en større sending selvtest-kit nu ankommet til beredskabet. Den beslutning blev taget for mere end en uge siden, som et supplement til vacciner og indførelsen af krav om coronapas, oplyser Beredskab Øst.

Alle skal fremover selvtestes, inden de møder på vagt, uanset om de er færdigvaccinerede eller ej. Håbet er, at det er med til at sikre, at evt. smitte ikke kommer ind på brandstationerne.

Brandstationer bliver ikke vaccinecentre

Beredskab Øst oplyser også, at man har foreslået Region Hovedstadens vaccinekoordination, at beredskabets fire brandstationer kunne agere vaccinecentre, herunder at mandskabet kunne uddannes i vaccinering, mens frivagter kunne forstærke indsatsen og samtidig sikre det akutte operative beredskab, mens al anden aktivitet, herunder øvelser ville blive aflyst.

Fredag aften fik Beredskab Øst imidlertid besked om, at vaccinekapaciteten aktuelt er tilstrækkelig, og Region Hovedstaden derfor ikke har behov for Beredskab Østs assistance i denne omgang.

Annonce