Autohjælpsfirma er frustreret over politiets brug af bjergningsvogne

Foto: Rigspolitiet

Når der sker trafikulykker på Lolland-Falster, er vejene ofte spærret i flere timer, fordi der skal tilkaldes en bjergningsvogn fra Hvidovre. Det mener et lokalt autohjælpsfirma, som undrer sig over, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efter 30 års godt samarbejde har valgt at indgå aftale med en konkurrent, som har lang kørevej – og ofte ender med at køre forgæves.

Autohjælpsvirksomheden Toreby Bjærgning er i dag selvstændigt, efter at selskabet først var en del af Dansk Autohjælp og derefter Redning Danmark. Ifølge Toreby Bjærgning har virksomheden gennem 30 år haft et godt samarbejde med det lokale politi i forbindelse med trafikuheld, oprydning efter trafikuheld, skadeservice og kørsel med politiets egne køretøjer.

Det ændrede sig imidlertid, da Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fik ny kørselskoordinator. Ifølge Toreby Bjærgning har kørselskoordinatoren nemlig valgt at indgå en aftale med konkurrenten Viking. Det er sket, uden at Toreby Bjærgning er blevet orienteret eller har fået mulighed for at byde på opgaven.

Ifølge Toreby Bjærgning har Viking ikke en station på Lolland-Falster. Deres nærmeste station ligger i Tappernøje, og deres nærmeste svære bjergningsvogn er placeret i Hvidovre.

Har station midt i politikredsen

”Det undrer os, at vejnettet unødigt kan være spæret i flere timer, når der tænkes på køretiden og miljøet, som meget naturligt er i fokus for nuværende og i fremtiden, når deres valgte leverandør har til huse i Tappernøje og København, når Toreby Bjærgning har til huse tæt på midten i politikredsen. Toreby Bjærgning har alt nødvendigt materiel til enhver opgave, og er det eneste redningskorps indenfor autohjælp og specialbjærgning m.m. på Lolland Falster, og vi føler os magtesløse”, skriver ejerne af Toreby Bjærgning, Ghita Svan Hansen og Anders Jalkiewicz, i en henvendelse til det lokale folketingsmedlem, René Christensen fra Dansk Folkeparti.

”D.d. har vi efter vores mening igen været udsat for ressourcespild og unødvendig udrykningskørsel i forbindelse med et uheld i rundkørslen ved Skov Alleen (omfartsvejen i Nykøbing Falster på vej til Gedser med megen international trafik i begge retninger). En af vores kunder forulykkede med et stort lastvognstog med roer og kontakter os. Herefter kontakter vi politiets vagtcentral og oplyser, at vi var på vej til ulykkesstedet. Samtidig kontakter vagtcentralen Viking, som også sender en bjærgningsvogn fra Sjælland med udrykning, og som så kører retur med uforrettet sag. Frem for at politiet bruger det lokale redningskorps”, skriver Ghita Svan Hansen og Anders Jalkiewicz.

Annonce