Totempo får 300.000 nye autohjælpskunder

Den nyeste aktør på det danske marked for autohjælp, Totempo, får med ét slag ca. 300.000 nye kunder, og dermed er der udsigt til en mærkbar intensivering af konkurrencen på området. Det er forsikringsselskabet Tryg, som leverer de nye kunder til Totempo – Tryg vil nemlig fremover lade autohjælp være en integreret og gratis del af forsikringen for de kunder, som samler alle deres forsikringer hos Tryg, og det er Totempo, som skal levere autohjælpen til Trygs kunder.

I maj og juni får over 200.000 kunder brev om, at autohjælp – kaldet Tryg Vejhjælp – fremover indgår i deres forsikring uden merpris, og inden årets udgang forventes ca. 300.000 kunder at være omfattet af ordningen.

“Det er vores vision at være den førende tryghedsleverandør. Kunderne skal opleve en god service hos Tryg, så derfor skal vi også kunne hjælpe, hvis bilen ikke kan starte, eller hvis kunder kommer ud for et uheld. Vi ønsker at etablere vores egen vejhjælp, da vi betragter det som et strategisk område i forhold til vores kunder. Det skal være en god oplevelse at have en bilforsikring i Tryg”, siger koncerndirektør Peter Falkenham, TrygVesta.

Tryg Vejhjælp omfatter bl.a. lånebil mens kundens egen bil er på værksted, et ubegrænset antal assistancer, bugsering, hjælp på stedet, videretransport for fører og passagerer samt hjælp ved sygdom eller tilskadekomst under kørslen. Alle disse ydelser leveres uden beregning til Trygs såkaldte konceptkunder.

“For en merpris på kun 300 kr. kan kunderne vælge Udvidet Tryg Vejhjælp, som desuden omfatter bl.a. taxaservice, hotelovernatning, et årligt tryghedstjek (bremser, dæk, lygter, pæreskift, olie og sprinklervæske) samt de halvårlige skift af vinter- og sommerhjul. Disse services er Tryg alene om at tilbyde, og vi er sikre på, at vi dermed opfylder et stort ønske hos mange kunder”, siger Peter Falkenham.

Tryg-kunder, som ikke har samlet deres forsikringer hos Tryg, kan købe et autohjælpsabonnement til 395 kroner om året for Tryg Vejhjælp og 695 kroner for Udvidet Tryg Vejhjælp.

Autohjælpen til de 300.000 kunder skal leveres af Totempo, der har autohjælp som et primært forretningsområde og udfører desuden reparationer på egne værksteder landet over. Totempo har efter eget udsagn i dag ca. 100.000 autohjælpskunder, og dermed når firmaet nu op på ca. 400.000 kunder. De største aktører på markedet, Falck og Dansk Autohjælp, har dog begge stadig over dobbelt så mange kunder, men de vil formentlig begge blive ramt af Trygs nye tiltag, idet en række af deres abonnenter nu vil få et gratis autohjælpsabonnement og dermed kan opsige deres abonnement hos Falck og Dansk Autohjælp.

Annonce