Årets frivilligpris går til nordjyske frivillige

Igennem det seneste år har frivillige ildsjæle i redningsberedskabet ydet en stor indsats i løsningen af de mange nye og omfattende opgaver, som coronakrisen har ført med sig. I beredskabet har frivilligenhederne Midt, Nord og Syd ved Nordjyllands Beredskab ydet en ekstra stor indsats, og de frivillige bliver hædret i dag med uddelingen af årets frivilligpris.

Frivilligenhederne Midt, Nord og Syd ved Nordjyllands Beredskab modtager frivilligprisen 2020 for deres indsats med at opbygge og drive testkapaciteter i hele Region Nordjylland.

Takket være de frivilliges indsats blev der i april sidste år i løbet af tre dage opbygget et komplet modtage- og testcenter på ca. 400 kvm. for Aalborg Universitetshospital. Resten af året var de frivillige med til at drive testcentret. Det var ligeledes de frivillige enheder, som stod for opbygningen af testkapaciteterne i Hjørring.

Igennem hele det sidste år har corona-indsatsen i Nordjyllands Beredskab været varetaget af de frivillige. Det har i perioder betydet arbejde i døgndrift, korte varsler og varierende opgaver – og alligevel er alle blevet løst med stor professionalisme, omstillingsparathed og dedikation.

De tre enheder består tilsammen af 200 frivillige. Seks repræsentanter modtager frivilligprisen på vegne af de tre frivillige enheder.

Har stillet sig forrest

”Der er ingen tvivl om, at vores omfattende testkapaciteter er en af årsagerne til, at Danmark er kommet så stærkt igennem det seneste år. Det kan vi blandt andet takke de frivillige enheder i Nordjyllands Beredskab for. De har i den grad stillet sig forrest i frontlinjen i indsatsen mod COVID-19. De mange dygtige, dedikerede frivillige mænd og kvinder fortjener kæmpe respekt for deres indsats – de har gjort en forskel og understreger i den grad værdien af redningsberedskabet”, siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Frivilligprisen tildeles frivillige eller frivillige enheder i Redningsberedskabet henholdsvis Hjemmeværnet. Formålet med prisen er at påskønne det store arbejde og den indsats, som udføres af de frivillige. Det er endvidere formålet med priserne, at de kan medvirke til at støtte op om anvendelsen af frivillige og generelt skabe øget opmærksomhed om frivilligområdet.

Frivillige i Hjemmeværnet og Redningsberedskabet, myndigheder i beredskabet, Politiet, Forsvaret og Hjemmeværnet kan indstille individuelle frivillige eller frivilligenheder til Årets Frivilligpriser. Frivilligkontaktudvalget vurderer indstillingerne og fungerer som priskomité for årets frivilligpriser. Priserne uddeles hvert år af forsvarsministeren.

Frivilligprisen 2020 går for Hjemmeværnets vedkommende til kaptajn Torben Hermann ved Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn. Han hædres for en ekstraordinær indsats med opbygningen og administrationen af det myndighedsfælles COVID-19 Call Center og den senere karantænefacilitet i Jonstruplejren i Ballerup.

Annonce